Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

5x gezonde tussendoortjes

Heb jij ook wel eens lekkere trek? Het liefste gaan we dan voor snoep, chocolade, chips of andere lekkere snacks. Helaas zijn dit vaak geen gezonde opties. Maar wie zegt dat gezonde tussendoortjes niet net zo lekker zijn? Tussendoortjes kun je makkelijk zelf maken, meenemen voor onderweg of bewaren voor een later moment. Wij hebben 5 heerlijke bewuste tussendoortjes voor je op een rij gezet die je lekkere trek stillen.

Gezonde snackreep met avocado, chocolade & banaan
Wil je toch graag chocolade? Ga dan voor deze snackreep met avocado, chocolade en banaan. Door de avocado en banaan is de onderste laag heerlijk romig. Top het geheel af met toppings naar keuze, bijvoorbeeld kokosrasp, noten of cranberry’s. Bekijk het recept hier.

gezonde snackreep met avocado en chocolade

Mueslirepen met abrikozen en pompoenpitjes
Mueslirepen kun je makkelijk zelf maken. Tevens kun je afwisselen met de ingrediënten en toppings. In deze variant gebruiken we abrikozen en pompoenpitjes. Maak de mueslirepen in het weekend en je kunt de hele week van de repen snacken. Wil je ze langer bewaren? Dan kun je ze ook prima invriezen. Bekijk het recept hier.

Mueslirepen met abrikozen en pompoenpitjes

Bananenbrood met avocado hangop
Bananenbrood, wie kent het niet. Je kunt er alle kanten mee op. Probeer bananenbrood bijvoorbeeld met avocado hangop! De hangop is makkelijk te maken met maar drie ingrediënten: avocado, Griekse yoghurt en honing. Bekijk het recept hier.

Bananenbrood recept met hangop

Spaghetti cupcakes
Cupcakes hoeven niet zoet te zijn! Deze spaghetti cupcakes zijn supermakkelijk om te maken en staan binnen 30 minuten op tafel. De cupcakes zijn erg leuk om zelf te maken, maar ook zeer geschikt om samen met kinderen te maken voor een verjaardag of schooldiner! Bekijk het recept hier.

spaghetti cupcakes

Zoete courgettekoekjes
Ben jij al bekend met courgettekoekjes? Deze koekjes zijn een gezondere variatie op veel andere zoete koekjes. Ze worden vaak gemaakt met kaas en verschillende kruiden, maar wij geven er een lekkere twist aan met havermout en courgette. Bekijk het recept hier.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.