Aardappel Zalmsalade Op Zweedse Wijze
Niveau
Beginner
Tijd
35 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Aardappel-zalmsalade op Zweedse wijze

Aardappel-zalmsalade, een perfect gerecht voor warmere dagen waarbij het zonnetje haar gezicht laat zien. Maak deze salade aan met een frisse dressing van mayonaise, sour cream, mosterd, dille, augurken en bosui. En wil je de dressing wat meer pit geven? Voeg dan een beetje mierikswortel toe voor een scherpere smaak.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept aardappel-zalmsalade op zweedse wijze

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Boen de aardappels goed schoon en snijd ze in stukken.
2
Breng ruim water aan de kook, voeg zout toe en kook de aardappels in 15-20 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en laat ze 10 minuten nastomen.
3
Meng de mayonaise met de sour cream, mosterd, dille, augurken en de bosui en breng op smaak met zout en ruim versgemalen zwarte peper.
4
Meng de aardappels, gerookte zalm en de appelreepjes voorzichtig door de dressing.
5
Serveer de aardappelsalade lauwwarm met de slamelange en garneer met extra bosui en dille.

Hoe lang kun je zelfgemaakte zalmsalade bewaren?

Zelfgemaakte zalmsalade kan tot 3 tot 4 dagen in de koelkast worden bewaard, mits deze goed is afgedekt en bewaard bij een temperatuur van 4 °C of lager. Het is belangrijk om de salade niet te lang buiten de koelkast te laten staan om bederf te voorkomen.

Meer makkelijke recepten

Deze salade is makkelijk te maken en staat binnen no-time op tafel! Op onze makkelijke recepten pagina kun je meer recepten vinden die lekker én makkelijk zijn om te maken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Vis
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via