Wij zijn gek op ovenschotels. Niet alleen omdat het lekker is, maar ook omdat ze vaak
makkelijk zijn. Je kunt de ovenschotel voorbereiden wanneer je wilt, je hebt weinig afwas en je huis gaat er heerlijk van ruiken. Deze keer een ovenschotel met rode biet, aardappel, prei en geitenkaas.
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bieten in dunne plakken en leg deze op de bodem
van een ingevette ovenschaal. Leg hier vervolgens de aardappelschijfjes op.
Mix in een kom het ei met de crème fraîche en het citroensap en breng op smaak met peper
en zout. Schenk het mengsel in de ovenschaal over de aardappelen en bieten.
Snijd de prei in halve ringen en voeg toe aan de ovenschaal. Snijd de dadels fijn en strooi
deze samen met de geitenkaas over de prei.
Hak de hazelnoten fijn en strooi deze vervolgens samen met de broodkruim over de gratin.
Bak de gratin in de oven in ongeveer 25 min goudbruin en gaar.
Ingrediënten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bieten in dunne plakken en leg deze op de bodem
van een ingevette ovenschaal. Leg hier vervolgens de aardappelschijfjes op.
Mix in een kom het ei met de crème fraîche en het citroensap en breng op smaak met peper
en zout. Schenk het mengsel in de ovenschaal over de aardappelen en bieten.
Snijd de prei in halve ringen en voeg toe aan de ovenschaal. Snijd de dadels fijn en strooi
deze samen met de geitenkaas over de prei.
Hak de hazelnoten fijn en strooi deze vervolgens samen met de broodkruim over de gratin.
Bak de gratin in de oven in ongeveer 25 min goudbruin en gaar.
Laat een reactie achter