Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Aardappelgratin met prei, biet en geitenkaas

Wij zijn gek op ovenschotels. Niet alleen omdat het lekker is, maar ook omdat ze vaak
makkelijk zijn. Je kunt de ovenschotel voorbereiden wanneer je wilt, je hebt weinig afwas en je huis gaat er heerlijk van ruiken. Deze keer een ovenschotel met rode biet, aardappel, prei en geitenkaas.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 150 gr rode biet (voorgekookt)
 1 el olijfolie
 200 gr aardappelschijfjes (voorgekookt)
 1 ei
 200 gr crème fraîche
 Sap van halve citroen
 Peper en zout
 ½ prei
 6 dadels
 100 gr geitenkaas
 25 gr hazelnoten
 20 gr broodkruimels/panko

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bieten in dunne plakken en leg deze op de bodem
van een ingevette ovenschaal. Leg hier vervolgens de aardappelschijfjes op.

2

Mix in een kom het ei met de crème fraîche en het citroensap en breng op smaak met peper
en zout. Schenk het mengsel in de ovenschaal over de aardappelen en bieten.

3

Snijd de prei in halve ringen en voeg toe aan de ovenschaal. Snijd de dadels fijn en strooi
deze samen met de geitenkaas over de prei.

4

Hak de hazelnoten fijn en strooi deze vervolgens samen met de broodkruim over de gratin.
Bak de gratin in de oven in ongeveer 25 min goudbruin en gaar.

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 gr rode biet (voorgekookt)
 1 el olijfolie
 200 gr aardappelschijfjes (voorgekookt)
 1 ei
 200 gr crème fraîche
 Sap van halve citroen
 Peper en zout
 ½ prei
 6 dadels
 100 gr geitenkaas
 25 gr hazelnoten
 20 gr broodkruimels/panko

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bieten in dunne plakken en leg deze op de bodem
van een ingevette ovenschaal. Leg hier vervolgens de aardappelschijfjes op.

2

Mix in een kom het ei met de crème fraîche en het citroensap en breng op smaak met peper
en zout. Schenk het mengsel in de ovenschaal over de aardappelen en bieten.

3

Snijd de prei in halve ringen en voeg toe aan de ovenschaal. Snijd de dadels fijn en strooi
deze samen met de geitenkaas over de prei.

4

Hak de hazelnoten fijn en strooi deze vervolgens samen met de broodkruim over de gratin.
Bak de gratin in de oven in ongeveer 25 min goudbruin en gaar.

Aardappelgratin met prei, biet en geitenkaas

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.