Aardappelsoufflé met asperges en zalm

aardappelsoufflé

Aardappelen, een geliefd product voor veel Nederlanders en eentje waar je allerlei kanten mee op kunt. Probeer zeker eens deze zelfgemaakte aardappelsoufflé met asperges en zalm. Helemaal niet moeilijk om te maken en ook nog eens superlekker!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd20 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 50 gr boter
 25 gr bloem
 400 gr aardappelen, geschild
 200 ml melk
 100 gr Parmezaanse kaas
 100 gr Gruyère kaas
 3 el olie
 1 teentje knoflook, uitgeperst
 100 gr spinazie
 250 gr groene aspergetips
 3 eieren, dooiers en eiwit gescheiden
 1 limoen, 2 schijfjes en de rest uitgeperst
 5 gr bieslook, fijngesneden
 50 gr semi-gedroogde tomaatjes
 300 gr zalm met huid
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Ovenschaal
 2 koekenpannen

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een ovenschaal in met boter en bestuif met bloem. Kook de aardappelen totdat ze gaar zijn.

2

Verwarm de melk in een steelpannetje en laat de Parmezaanse kaas en Gruyère kaas hierin smelten. Pureer de aardappelen en meng de melk met gesmolten kaas er doorheen tot er geen klontjes meer in de aardappelpuree zitten. Breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout.

3

Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak hier de knoflook in. Voeg hier de spinazie aan toe en laat deze slinken in de pan. Laat de spinazie vervolgens uitlekken in een vergiet. Verwijder de achterkant van de asperges. Klop het eiwit op tot een stevig schuim en voeg hier wat limoensap aan toe.

4

Meng de spinazie, knoflook, bieslook en eidooiers door de aardappelpuree. Meng 1 lepel eiwit door de aardappelpuree, spatel vervolgens de rest van het eiwit door de aardappelpuree. Stort een klein laagje aardappelpuree op de bodem van de schaal en beleg dit met ¾ van de asperges. Stort de rest van het aardappelschuim er overheen en garneer met de rest van de asperges en de tomaatjes. Bak de soufflé in 15 minuten goudbruin en gaar.

5

Dep de zalm droog en kruid de huid van de zalm royaal met peper en zout. Verhit 2 el olie in een pan en bak de zalm 5 minuten op de huid. Serveer de zalm met de aardappelsoufflé en een schijfje limoen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 50 gr boter
 25 gr bloem
 400 gr aardappelen, geschild
 200 ml melk
 100 gr Parmezaanse kaas
 100 gr Gruyère kaas
 3 el olie
 1 teentje knoflook, uitgeperst
 100 gr spinazie
 250 gr groene aspergetips
 3 eieren, dooiers en eiwit gescheiden
 1 limoen, 2 schijfjes en de rest uitgeperst
 5 gr bieslook, fijngesneden
 50 gr semi-gedroogde tomaatjes
 300 gr zalm met huid
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Ovenschaal
 2 koekenpannen

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een ovenschaal in met boter en bestuif met bloem. Kook de aardappelen totdat ze gaar zijn.

2

Verwarm de melk in een steelpannetje en laat de Parmezaanse kaas en Gruyère kaas hierin smelten. Pureer de aardappelen en meng de melk met gesmolten kaas er doorheen tot er geen klontjes meer in de aardappelpuree zitten. Breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout.

3

Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak hier de knoflook in. Voeg hier de spinazie aan toe en laat deze slinken in de pan. Laat de spinazie vervolgens uitlekken in een vergiet. Verwijder de achterkant van de asperges. Klop het eiwit op tot een stevig schuim en voeg hier wat limoensap aan toe.

4

Meng de spinazie, knoflook, bieslook en eidooiers door de aardappelpuree. Meng 1 lepel eiwit door de aardappelpuree, spatel vervolgens de rest van het eiwit door de aardappelpuree. Stort een klein laagje aardappelpuree op de bodem van de schaal en beleg dit met ¾ van de asperges. Stort de rest van het aardappelschuim er overheen en garneer met de rest van de asperges en de tomaatjes. Bak de soufflé in 15 minuten goudbruin en gaar.

5

Dep de zalm droog en kruid de huid van de zalm royaal met peper en zout. Verhit 2 el olie in een pan en bak de zalm 5 minuten op de huid. Serveer de zalm met de aardappelsoufflé en een schijfje limoen.

Aardappelsoufflé met asperges en zalm

Meer inspiratie nodig voor het avondeten? Check hier heerlijke recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.