Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Aardbeien-bananenbrood

Bananenbrood kun je op verschillende momenten van de dag eten, namelijk bij het ontbijt, de lunch of als tussendoortje. Een veelzijdig gerecht dus! Dit bananenbrood heeft een lekkere twist door de toevoeging van aardbeienjam.

NiveauGemiddeld

Voorziet in12 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd55 minutenTotale Tijd1 uur 10 minuten

Ingrediënten
 4 rijpe bananen
 4 eieren
 150 gr Hero Minder Zoet Aardbeienjam
 250 gr bloem
 250 gr magere kwark
 2 zakjes bakpoeder
 3 el honing
 Rasp van 1 citroen
 Snufje zout
 ½ el zonnebloemolie

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 175˚C. Prak in een kom de bananen fijn met een vork.

2

Klop de eieren los in een kommetje. Voeg de losgeklopte eieren, 50 gr aardbeienjam, bloem, kwark, bakpoeder, honing, citroenrasp en een snufje zout toe aan de geprakte bananen en schep door elkaar.

3

Vet een cakeblik in met zonnebloemolie en giet ¾ van het beslag in de vorm. Bak het bananenbrood 10 min. in de oven.

4

Haal het cakeblik voorzichtig uit de oven, roer de overige 100 gr aardbeienjam los en schep de jam voorzichtig op het bananenbrood. Giet vervolgens het resterende beslag in de vorm en bak het bananenbrood nog 40 à 45 min. in de oven.

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 rijpe bananen
 4 eieren
 150 gr Hero Minder Zoet Aardbeienjam
 250 gr bloem
 250 gr magere kwark
 2 zakjes bakpoeder
 3 el honing
 Rasp van 1 citroen
 Snufje zout
 ½ el zonnebloemolie

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 175˚C. Prak in een kom de bananen fijn met een vork.

2

Klop de eieren los in een kommetje. Voeg de losgeklopte eieren, 50 gr aardbeienjam, bloem, kwark, bakpoeder, honing, citroenrasp en een snufje zout toe aan de geprakte bananen en schep door elkaar.

3

Vet een cakeblik in met zonnebloemolie en giet ¾ van het beslag in de vorm. Bak het bananenbrood 10 min. in de oven.

4

Haal het cakeblik voorzichtig uit de oven, roer de overige 100 gr aardbeienjam los en schep de jam voorzichtig op het bananenbrood. Giet vervolgens het resterende beslag in de vorm en bak het bananenbrood nog 40 à 45 min. in de oven.

Aardbeien-bananenbrood

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.