Aardbeien Laagjestaart Met Tijmsiroop
Niveau
Gevorderd
Tijd
50 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Aardbeien-laagjestaart met tijmsiroop

Iets te vieren? Duik dan zeker de keuken in voor onze aardbeien-laagjestaart met tijmsiroop! De aardbeienjam geeft een heerlijke zoete toets aan deze taart en zorgt voor een verrassend geheel in combinatie met de aromatische tijm.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Voor de tijmsiroop
Voor de cake
Voor de cakevulling
Extra benodigdheden

Recept aardbeien-laagjestaart met tijmsiroop

Kookmodus
Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
1u 15min
Kookmodus
1
Breng alle ingrediënten voor de tijmsiroop aan de kook in een steelpannetje en laat 10 minuten zachtjes koken. Zeef de siroop en laat afkoelen.
2
Verwarm de oven voor op 160˚C. Doe 9 eieren, het vanille extract en 250 gr suiker in een mengkom en klop 10-12 minuten met een mixer. Zeef de bloem en bakpoeder en spatel deze in delen door het eimengsel. Voeg als laatste langzaam de gesmolten boter toe.
3
Vet een springvorm in en vul met 1/3 van het beslag. Bak 20- 25 minuten in de oven. Herhaal dit nog twee keer met de rest van het beslag.
4
Mix 90 gram aardbeienjam met de roomboter op kamertemperatuur en roomkaas tot een gladde massa.
5
Doe de eiwitten en suiker in een kom en klop au-bain-marie tot 70˚C. Haal van het vuur en klop vervolgens nog 10 minuten op hoge snelheid. Zet de mixer op lage snelheid en meng langzaam het aardbeienmengsel erdoor.
6
Besprenkel de drie lagen cake met de tijmsiroop. Besmeer een cake met 1/3 van de vulling, leg een tweede cake er bovenop en besmeer weer met 1/3 van de vulling. Leg de derde cake er bovenop en besmeer de bovenkant en zijkant met de rest van de vulling.
7
Garneer de cake met de overgebleven aardbeienjam en eventueel verse aardbeien.

Duurt de bereiding van deze aardbeien-laagjestaart met tijmsiroop jou iets te lang? Bekijk dan snel ons recept mini-taartjes limoen & karamel-zeezout. Binnen 20 minuten heb je voor al je gasten een overheerlijk mini-taartje klaar staan.

Wat is tijmsiroop?

Tijmsiroop is een zoete siroop die gemaakt wordt van tijm, suiker en water. Het wordt vaak gebruikt als hoestmiddel vanwege de verzachtende werking op de keel. Tijmsiroop kan ook worden toegevoegd aan thee of cocktails voor extra smaak. Of maak het zelf zoals in dit recept en verwerk het in een taart!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via