Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Aardbeiensiroop met citroen en gember

aardbeien limonade

Wist je dat je zelf siroop kan maken van vers fruit? De smaak van de siroop kun je gemakkelijk versterken met kruiden of specerijen. Deze zelfgemaakte aardbeiensiroop heeft een extra lekkere smaak door het frisse van de citroen en de kruidige smaak van gember

NiveauGemiddeld

Voorziet in8 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd45 minutenTotale Tijd1 uur

Ingrediënten
 300 gr aardbeien
 100 gr gember
 300 ml water
 150 gr suiker
 Sap van 1/4 citroen
 20 ijsblokjes
 1,50 l bruiswater

Bereidingswijze
1

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in vieren. Schil de gember en rasp of snijd deze in fijne stukjes.

2

Breng de aardbeien, gember en het water in een steelpannetje zachtjes aan de kook en dek de pan af met een deksel. Laat 8 min. zachtjes pruttelen tot er een soort aardbeienmoes ontstaat. Plet de aardbeien extra met een vork en roer door elkaar. Voeg de suiker en het citroensap toe. Breng zachtjes aan de kook tot de suiker geheel is opgelost. Laat
iets inkoken, totdat er een siroop ontstaat.

3

Giet de aardbeienmoes door een hele fijne zeef en laat uitlekken boven een kom. Druk met een siliconen spatel de aardbeienmoes door de zeef. Laat de aardbeiensiroop 45 min. afkoelen in de koelkast.

4

Verdeel de helft van de siroop over 4 longdrinkglazen. Vul de glazen tot de rand met ijsklontjes en schenk daar bruiswater overheen.

Optioneel: Vrolijk je limonade op door verse aardbeien in het glas te doen en een schijfje gember op de rand te zetten.

Ingrediënten

Ingrediënten
 300 gr aardbeien
 100 gr gember
 300 ml water
 150 gr suiker
 Sap van 1/4 citroen
 20 ijsblokjes
 1,50 l bruiswater

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in vieren. Schil de gember en rasp of snijd deze in fijne stukjes.

2

Breng de aardbeien, gember en het water in een steelpannetje zachtjes aan de kook en dek de pan af met een deksel. Laat 8 min. zachtjes pruttelen tot er een soort aardbeienmoes ontstaat. Plet de aardbeien extra met een vork en roer door elkaar. Voeg de suiker en het citroensap toe. Breng zachtjes aan de kook tot de suiker geheel is opgelost. Laat
iets inkoken, totdat er een siroop ontstaat.

3

Giet de aardbeienmoes door een hele fijne zeef en laat uitlekken boven een kom. Druk met een siliconen spatel de aardbeienmoes door de zeef. Laat de aardbeiensiroop 45 min. afkoelen in de koelkast.

4

Verdeel de helft van de siroop over 4 longdrinkglazen. Vul de glazen tot de rand met ijsklontjes en schenk daar bruiswater overheen.

Optioneel: Vrolijk je limonade op door verse aardbeien in het glas te doen en een schijfje gember op de rand te zetten.

Aardbeiensiroop met citroen en gember
Aardbeien limonade

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.