Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Andijviestamppot met walnoten en een kaasgehaktbal

De oer-Hollandse stamppot is eigenlijk afkomstig uit Spanje. Tijdens de 80-jarige oorlog verlieten de Spaanse soldaten halsoverkop Leiden en lieten een pan hutspot achter. Zo werd de stamppot ontdekt inmiddels ontstaan er talloze variaties, zoals deze andijviestamppot, op smaak gebracht met andijviekruiden, met een verrassende kaasgehaktbal.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 250 gr rundergehakt
 1 ei
 ½ zakje Verstegen Mix voor Gehakt Slagersrecept
 2 blokjes jong belegen kaas
 600 gr kruimige aardappelen
 1 el zonnebloemolie
 35 gr walnoten
 15 gr gezouten roomboter
 ½ zakje Verstegen Mix voor Stamppot Andijvie
 250 gr andijvie

Bereidingswijze
1

Meng het gehakt met het ei en de kruidenmix voor gehakt. Verdeel in gelijke porties en draai hier gehaktballen van. Vul elke gehaktbal met een blokje kaas. Zorg dat het kaasblokje in het midden zit en omhuld is door het gehakt.

2

Breng een ruime pan met water aan de kook en schil de kruimige aardappelen. Snijd in de aardappelen in vieren en kook in 15 à 20 min. gaar.

3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de walnoten op laag vuur in 4 min. goudbruin. Zorg ervoor dat de walnoten in beweging blijven, zo verbranden ze niet. Haal de walnoten uit de pan en zet apart.

4

Braad de gehaktballen op hoog vuur in dezelfde pan als de walnoten. Draai het vuur lager zodra de gehaktballen rondom goudbruin zijn gebakken. Laat de gehaktballen vervolgens 20 min. garen en keer regelmatig. Voeg in de laatste 4 min. de roomboter toe.

5

Giet de gekookte aardappelen af en bewaar het kookvocht. Stamp de aardappelen met de mix voor andijviestamppot en wat kookvocht tot een gladde aardappelpuree. Schep de andijvie door de puree.

6

Serveer de andijviestamppot met de gebakken walnoten en de kaasgehaktballen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 250 gr rundergehakt
 1 ei
 ½ zakje Verstegen Mix voor Gehakt Slagersrecept
 2 blokjes jong belegen kaas
 600 gr kruimige aardappelen
 1 el zonnebloemolie
 35 gr walnoten
 15 gr gezouten roomboter
 ½ zakje Verstegen Mix voor Stamppot Andijvie
 250 gr andijvie

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng het gehakt met het ei en de kruidenmix voor gehakt. Verdeel in gelijke porties en draai hier gehaktballen van. Vul elke gehaktbal met een blokje kaas. Zorg dat het kaasblokje in het midden zit en omhuld is door het gehakt.

2

Breng een ruime pan met water aan de kook en schil de kruimige aardappelen. Snijd in de aardappelen in vieren en kook in 15 à 20 min. gaar.

3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de walnoten op laag vuur in 4 min. goudbruin. Zorg ervoor dat de walnoten in beweging blijven, zo verbranden ze niet. Haal de walnoten uit de pan en zet apart.

4

Braad de gehaktballen op hoog vuur in dezelfde pan als de walnoten. Draai het vuur lager zodra de gehaktballen rondom goudbruin zijn gebakken. Laat de gehaktballen vervolgens 20 min. garen en keer regelmatig. Voeg in de laatste 4 min. de roomboter toe.

5

Giet de gekookte aardappelen af en bewaar het kookvocht. Stamp de aardappelen met de mix voor andijviestamppot en wat kookvocht tot een gladde aardappelpuree. Schep de andijvie door de puree.

6

Serveer de andijviestamppot met de gebakken walnoten en de kaasgehaktballen.

Andijviestamppot met walnoten en een kaasgehaktbal

Zin in nog meer winterse stamppot? Probeer eens deze rucolastamppot met geitenkaas en een gehaktbal.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.