Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Appelburger met spek en BBQ-saus

Appelburger met spek en BBQ-saus

Hamburgers, wie houdt er niet van. Maar een appelburger? Wij bedachten een burger met spek, mini-hamburgers, BBQ-saus én… appel als broodje! Gemakkelijk klaargemaakt in de Airfryer of oven en zeker een aanrader voor de echte appelliefhebber.

NiveauGemiddeld

Voorziet in8 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 8 kleine zoete appeltjes
 2 el olijfolie
 Peper en zout
 8 mini-hamburgers
 8 plakjes uitgebakken spek
 25 gr rucola
 8 el BBQ-saus
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Mengkom
 Koekenpan

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180˚C.

2

Snijd de appels in drie stukken. Voor de burger gebruik je de bovenkant en de onderkant van de appel, het middenstuk gebruik je bijvoorbeeld als snack uit het vuistje.

3

Doe 2 el olijfolie in een mengkom met peper en zout en schep hier de stukken appel in om. Leg de appels met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten in de oven op 180˚C. Laat de appels iets afkoelen.

4

Bak de hamburgertjes in een koekenpan in ca. 3 minuten per kant bruin en gaar. Verwarm op het laatst het uitgebakken spek nog even mee met de burgers in de pan.

5

Beleg de onderkant van de appel met een beetje rucola, leg de hamburger en het spek erbovenop. Schenk een beetje BBQ-saus op de hamburger en leg de bovenkant van de appel erop.

Ingrediënten

Ingrediënten
 8 kleine zoete appeltjes
 2 el olijfolie
 Peper en zout
 8 mini-hamburgers
 8 plakjes uitgebakken spek
 25 gr rucola
 8 el BBQ-saus
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Mengkom
 Koekenpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180˚C.

2

Snijd de appels in drie stukken. Voor de burger gebruik je de bovenkant en de onderkant van de appel, het middenstuk gebruik je bijvoorbeeld als snack uit het vuistje.

3

Doe 2 el olijfolie in een mengkom met peper en zout en schep hier de stukken appel in om. Leg de appels met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten in de oven op 180˚C. Laat de appels iets afkoelen.

4

Bak de hamburgertjes in een koekenpan in ca. 3 minuten per kant bruin en gaar. Verwarm op het laatst het uitgebakken spek nog even mee met de burgers in de pan.

5

Beleg de onderkant van de appel met een beetje rucola, leg de hamburger en het spek erbovenop. Schenk een beetje BBQ-saus op de hamburger en leg de bovenkant van de appel erop.

Appelburger met spek en BBQ-saus

Vind je dit recept leuk? Bekijk dan ook het recept voor appelfriet met zoete ketchup & mayo!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.