Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Aubergine garen in 4 simpele stappen

Aubergine

Aubergine, een groente met een vrij neutrale smaak die je in ontzettend veel gerechten kunt gebruiken. Wokken, roerbakken, koken, grillen, op de barbecue leggen, garen, je kunt oneindig variëren in de bereiding van de aubergine. Behalve dat je aubergine in gerechten kunt verwerken, kun je ‘m ook supersimpel bereiden waarbij je enkel wat kruiden nodig hebt. Tover een aubergine met onderstaande 4 simpele stappen om tot een klein gerechtje!

Stap 1: schillen
Snijd als eerste stap de schil van de aubergine af. Dit kun je doen met een dunschiller of schilmesje. Wanneer de schil van de aubergine af is, snijd je deze in de lengte door.

Stap 2: kruiden
Beleg de binnenkant van één helft van de aubergine met knoflook, zout en andere kruiden naar keuze. Wil je wat pit toevoegen aan de groente? Gebruik dan bijvoorbeeld wat chilipoeder.

Stap 3: in de magnetron
Wanneer je de ene helft hebt belegd met kruiden, knoflook en zout, leg je de andere helft erbovenop, zodat je weer een hele aubergine hebt. Wikkel de aubergine vervolgens in met magnetronfolie. Doe de aubergine 3 minuten in de magnetron op 800 watt.

Stap 4: gegaarde aubergine
Haal de aubergine uit de magnetronfolie, snijd ‘m in blokjes en leg op een bord. Om de gegaarde aubergine af te maken, kun je er wat olie overheen sprenkelen. Eet smakelijk!

Aubergine in gerechten
Garen is natuurlijk niet de enige manier om een aubergine te bereiden. Bak deze aubergine bijvoorbeeld in een pan en verwerk de aubergineblokjes in een heerlijke, Provençaalse ratatouille met kruidige aardappeltjes. Liever gegrilde aubergine? Dan is onze labneh met gegrilde aubergine een geweldig gerecht dat je in slechts 15 minuten klaarmaakt.

Houd onze Instagram in de gaten voor nóg meer handige kook- / keukentips! Wil je alle Tips & Tricks terugkijken? Deze vind je bewaard terug onder de hoogtepunten op onze Instagram pagina.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.