Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Aubergine schnitzel met pastinaakpuree en gepofte tomaatjes

Aubergines hebben een heerlijke vlezige textuur en zijn daarom ideaal als vleesvervanger. In dit gerecht maken we krokante schnitzels van deze donker paars gekleurde groente. Heerlijk in combinatie met gepofte tomaatjes en een puree van pastinaak en knoflook.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 ½ bol knoflook
 4 el olie
 200 gr kleine trostomaten
 Zout en peper
 400 gr pastinaak, geschild in blokjes
 1 grote aubergine
 60 gr bloem
 1 ei
 1 tl gerookte paprikapoeder
 1 tl uienpoeder
 120 gr panko (Japans paneermeel)
 2 el crème fraîche
 4 takjes krulpeterselie
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de halve bol knoflook in de breedte doormidden en leg op een stukje aluminiumfolie. Besprenkel met 1 el olie en pak goed in. Zet dit gedurende 35 min. in het midden van de oven. Leg de tomaatjes met tak in een ovenschaal. Besprenkel de tomaatjes met 1 el olie en breng op smaak met zout en peper. Plaats de tomaatjes na 10 min. in de oven bij de knoflook.

2

Breng een pan met water aan de kook en kook de pastinaak in 20 min. gaar. Snijd de aubergine in gelijke plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Bedek alle aubergineplakken volledig met bloem en klop de overtollige bloem van de aubergine af. Klop het ei samen met de paprikapoeder, uienpoeder, peper en zout. Haal de aubergineplakken door het eimengsel en daarna meteen door de panko. Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak de aubergine in 2 à 3 min. per kant goudbruin. Herhaal dit met alle plakken aubergine.

3

Giet de pastinaak af en bewaar het kookvocht. Pureer de pastinaak en voeg de crème fraîche toe. Haal de knoflookteentjes uit de bol en pureer deze mee met de pastinaak. Maak de pastinaakpuree smeuïg met het kookvocht en breng op smaak met peper en zout.

4

Snipper de peterselie fijn. Serveer de aubergine schnitzel met pastinaakpuree en gepofte tomaatjes. Top het gerecht af met peterselie.

Ingrediënten

Ingrediënten
 ½ bol knoflook
 4 el olie
 200 gr kleine trostomaten
 Zout en peper
 400 gr pastinaak, geschild in blokjes
 1 grote aubergine
 60 gr bloem
 1 ei
 1 tl gerookte paprikapoeder
 1 tl uienpoeder
 120 gr panko (Japans paneermeel)
 2 el crème fraîche
 4 takjes krulpeterselie
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de halve bol knoflook in de breedte doormidden en leg op een stukje aluminiumfolie. Besprenkel met 1 el olie en pak goed in. Zet dit gedurende 35 min. in het midden van de oven. Leg de tomaatjes met tak in een ovenschaal. Besprenkel de tomaatjes met 1 el olie en breng op smaak met zout en peper. Plaats de tomaatjes na 10 min. in de oven bij de knoflook.

2

Breng een pan met water aan de kook en kook de pastinaak in 20 min. gaar. Snijd de aubergine in gelijke plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Bedek alle aubergineplakken volledig met bloem en klop de overtollige bloem van de aubergine af. Klop het ei samen met de paprikapoeder, uienpoeder, peper en zout. Haal de aubergineplakken door het eimengsel en daarna meteen door de panko. Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak de aubergine in 2 à 3 min. per kant goudbruin. Herhaal dit met alle plakken aubergine.

3

Giet de pastinaak af en bewaar het kookvocht. Pureer de pastinaak en voeg de crème fraîche toe. Haal de knoflookteentjes uit de bol en pureer deze mee met de pastinaak. Maak de pastinaakpuree smeuïg met het kookvocht en breng op smaak met peper en zout.

4

Snipper de peterselie fijn. Serveer de aubergine schnitzel met pastinaakpuree en gepofte tomaatjes. Top het gerecht af met peterselie.

Aubergine schnitzel met pastinaakpuree en gepofte tomaatjes
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Gamay Noir “Les Pierres Dorées”.

Bij de zachte smaken van de aubergine en de pastinaak is het lekker om een sappige, frisse rode wijn te drinken maar wel één met pit. Deze Beaujolais combineert dat heel mooi.

Met code EAT10 bestel je hem nu hier met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.