Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Babi pangang buns

Babi pangang buns

Babi pangang, iedereen kent het wel. Maar wist je dat je dit ook heel makkelijk zelf maakt? In dit gerecht vullen we warme broodjes met kruidig vlees in de welbekende saus. Heerlijk afgetopt met komkommer, atjar en gefrituurde uitjes.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 4 witte pistolets
 1 el five spice powder (kruidenmengsel)
 1 tl zout
 1 tl gemalen peper
 1 tl komijnpoeder
 ½ el rietsuiker
 1 el paprikapoeder
 4 speklappen, zonder zwoerd
 2 el olie
 2 teentjes knoflook
 1 kleine ui
 1 el olijfolie
 1 tl gember
 300 ml water
 4 el chilisaus
 ½ citroen, sap
 3 el ketchup
 1 tl sambal
 2 mini komkommers
 4 el atjar
 4 el gebakken uitjes

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C en bak de pistolets af in 8 à 10 min. Meng de five spice powder met zout, peper, komijnpoeder, ½ el rietsuiker en paprikapoeder. Marineer de speklappen in het kruidenmengsel. Verhit olie in een koekenpan en bak de speklappen gaar en knapperig.

2

Snijd de knoflook en de ui fijn. Verhit olijfolie in een steelpannetje met dikke bodem. Fruit de knoflook, ui en gember aan. Blus het geheel af met water, chilisaus, citroensap, ketchup en sambal. Laat het geheel 10 à 15 min. inkoken tot de saus ingedikt is.

3

Snijd de mini komkommers in plakjes. Snijd de pistoletjes open. Beleg ze met de knapperige speklappen en besmeer rijkelijk met de zelfgemaakte babi pangang saus.

4

Serveer de broodjes met plakjes komkommer, atjar en gebakken uitjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 4 witte pistolets
 1 el five spice powder (kruidenmengsel)
 1 tl zout
 1 tl gemalen peper
 1 tl komijnpoeder
 ½ el rietsuiker
 1 el paprikapoeder
 4 speklappen, zonder zwoerd
 2 el olie
 2 teentjes knoflook
 1 kleine ui
 1 el olijfolie
 1 tl gember
 300 ml water
 4 el chilisaus
 ½ citroen, sap
 3 el ketchup
 1 tl sambal
 2 mini komkommers
 4 el atjar
 4 el gebakken uitjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C en bak de pistolets af in 8 à 10 min. Meng de five spice powder met zout, peper, komijnpoeder, ½ el rietsuiker en paprikapoeder. Marineer de speklappen in het kruidenmengsel. Verhit olie in een koekenpan en bak de speklappen gaar en knapperig.

2

Snijd de knoflook en de ui fijn. Verhit olijfolie in een steelpannetje met dikke bodem. Fruit de knoflook, ui en gember aan. Blus het geheel af met water, chilisaus, citroensap, ketchup en sambal. Laat het geheel 10 à 15 min. inkoken tot de saus ingedikt is.

3

Snijd de mini komkommers in plakjes. Snijd de pistoletjes open. Beleg ze met de knapperige speklappen en besmeer rijkelijk met de zelfgemaakte babi pangang saus.

4

Serveer de broodjes met plakjes komkommer, atjar en gebakken uitjes.

Babi pangang buns

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.