Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Bananenbrownie met walnoten

Bananenbrownie

Fan van brownies? Deze gezondere variant wordt gemaakt op basis van banaan en bevat geen bloem. Deze bananenbrownie is heerlijk smeuïg, rijk van smaak en heeft een lekkere bite dankzij de stukjes walnoot.

Bekijk ook de video op onze Instagram om te zien hoe we de bananenbrownie hebben gemaakt!

NiveauGemiddeld

Voorziet in6 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd45 minutenTotale Tijd55 minuten

Ingrediënten
 1 tl olie
 2 rijpe bananen + extra ter garnering
 80 gr pure chocolade
 60 gr walnoten + extra ter decoratie
 2 eieren
 6 tl vanille extract
 2 el havermelk
 100 gr cacaopoeder
 85 gr agavesiroop
 2 tl bakpoeder

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakeblik in met olie en bekleed met bakpapier.

2

Prak de bananen fijn met een vork en hak de chocolade en walnoten in grove stukken.

3

Meng alle ingrediënten, behalve de chocolade en walnoten, in een kom. Mix het geheel 2 min. tot een glad mengsel met een mixer.

4

Voeg vervolgens de gehakte chocolade en walnoten toe en spatel deze door het beslag.

5

Giet het beslag in de cakevorm. Bak de brownie gaar in 35 à 45 min. in het midden van de oven. Controleer of de brownie gaar is door er met een satéprikker in te prikken. De brownie is gaar als de satéprikker schoon is.

6

Laat de brownie afkoelen en snijd daarna in stukken. Serveer met plakjes banaan en stukjes gehakte walnoten.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 tl olie
 2 rijpe bananen + extra ter garnering
 80 gr pure chocolade
 60 gr walnoten + extra ter decoratie
 2 eieren
 6 tl vanille extract
 2 el havermelk
 100 gr cacaopoeder
 85 gr agavesiroop
 2 tl bakpoeder

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakeblik in met olie en bekleed met bakpapier.

2

Prak de bananen fijn met een vork en hak de chocolade en walnoten in grove stukken.

3

Meng alle ingrediënten, behalve de chocolade en walnoten, in een kom. Mix het geheel 2 min. tot een glad mengsel met een mixer.

4

Voeg vervolgens de gehakte chocolade en walnoten toe en spatel deze door het beslag.

5

Giet het beslag in de cakevorm. Bak de brownie gaar in 35 à 45 min. in het midden van de oven. Controleer of de brownie gaar is door er met een satéprikker in te prikken. De brownie is gaar als de satéprikker schoon is.

6

Laat de brownie afkoelen en snijd daarna in stukken. Serveer met plakjes banaan en stukjes gehakte walnoten.

Bananenbrownie met walnoten
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Donnafugate Ben Ryé: chocolade combineert heerlijk met deze Siciliaanse dessertwijn; de frisse smaken van verse abrikoos en sinaasappelrasp maken het geheel niet te machtig en zwaar.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.