Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Bao buns rendang met Indische koolsalade (horeca)

NiveauGemiddeld

Voorziet in10 Porties
Voorbereiding35 minutenKooktijd3 urenTotale Tijd3 uren 35 minuten

Ingrediënten rendang
 150 gr sjalot
 17 gr knoflook
 1,10 kg riblappen
 5 el olie
 830 ml kokosmelk
 170 gr santen (kokoscrème)
 25 gr rode peper, fijn gesneden
 5 gr korianderzaad
 50 gr sereh (citroengras)
 13 gr kurkuma
 1,50 gr steranijs
 10 gr zout
Ingrediënten Indische koolsalade
 190 gr rode kool
 5 gr zout
 25 gr kokossnippers
 ½ gr korianderzaad
 5 gr rode peper
 60 gr taugé
 15 gr sjalot
 10 gr selderijblad
 25 ml verse citroensap
 10 bao buns
Per portie
 1 bao bun
 50 gr rendang
 25 gr Indische koolsalade

Bereidingswijze rendang
1

Verwarm de hete lucht oven voor op 150°C.

2

Snijd de sjalotten in halve maantjes en de knoflook fijn. Snijd het vlees in grove stukken en bak deze in een braadpan met olie rondom bruin.

3

Als het vlees bruin is voeg je de sjalotten en knoflook toe en bak glazig. Voeg de kokosmelk en santen toe en roer goed door. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe.

4

Zet de braadpan met deksel in de oven en gaar de rendang 3 uur. Roer de rendang om het half uur door. De rendang is klaar als het vlees uit elkaar valt.

Bereidingswijze Indische koolsalade
5

Snijd de rode kool in hele fijne reepjes. Voeg het zout toe, ga met de platte kant van een mes langs de kool om de aroma vrij te maken en laat 10 min. staan.

6

Verwarm een koekenpan en bak hierin de kokossnippers en het korianderzaad aan.

7

Snijd de rode peper en taugé fijn en snipper de sjalot.

8

Doe alle ingrediënten voor de koolsalade bij elkaar en meng goed.

9

Stoom de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de rendang en Indische koolsalade.

Ingrediënten

Ingrediënten rendang
 150 gr sjalot
 17 gr knoflook
 1,10 kg riblappen
 5 el olie
 830 ml kokosmelk
 170 gr santen (kokoscrème)
 25 gr rode peper, fijn gesneden
 5 gr korianderzaad
 50 gr sereh (citroengras)
 13 gr kurkuma
 1,50 gr steranijs
 10 gr zout
Ingrediënten Indische koolsalade
 190 gr rode kool
 5 gr zout
 25 gr kokossnippers
 ½ gr korianderzaad
 5 gr rode peper
 60 gr taugé
 15 gr sjalot
 10 gr selderijblad
 25 ml verse citroensap
 10 bao buns
Per portie
 1 bao bun
 50 gr rendang
 25 gr Indische koolsalade

Instructies

Bereidingswijze rendang
1

Verwarm de hete lucht oven voor op 150°C.

2

Snijd de sjalotten in halve maantjes en de knoflook fijn. Snijd het vlees in grove stukken en bak deze in een braadpan met olie rondom bruin.

3

Als het vlees bruin is voeg je de sjalotten en knoflook toe en bak glazig. Voeg de kokosmelk en santen toe en roer goed door. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe.

4

Zet de braadpan met deksel in de oven en gaar de rendang 3 uur. Roer de rendang om het half uur door. De rendang is klaar als het vlees uit elkaar valt.

Bereidingswijze Indische koolsalade
5

Snijd de rode kool in hele fijne reepjes. Voeg het zout toe, ga met de platte kant van een mes langs de kool om de aroma vrij te maken en laat 10 min. staan.

6

Verwarm een koekenpan en bak hierin de kokossnippers en het korianderzaad aan.

7

Snijd de rode peper en taugé fijn en snipper de sjalot.

8

Doe alle ingrediënten voor de koolsalade bij elkaar en meng goed.

9

Stoom de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de rendang en Indische koolsalade.

Bao buns rendang met Indische koolsalade (horeca)

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.