Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Bao buns rendang met Indische koolsalade

Duik de Aziatische keuken in met dit heerlijke recept! Deze bao buns worden geserveerd met zelfgemaakte rendang en een lekkere koolsalade. De gestoomde broodjes kun je bij de toko kopen. Je bent eventjes zoet in de keuken, maar dan heb je ook een heerlijk gerecht op tafel staan.

Op zoek naar een vegetarische variant? Bekijk de bao buns met vegetarische rendang hier.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding35 minutenKooktijd3 urenTotale Tijd3 uren 35 minuten

Ingrediënten rendang
 2 sjalotten
 3 teentjes knoflook
 250 gr riblappen
 1 el olie
 170 ml kokosmelk
 35 gr santen (kokoscrème)
  rode peper, fijn gesneden
 ½ tl korianderzaad
 10 gr sereh (citroengras)
 1 ½ tl kurkuma
 1 steranijs
 Zout
Ingrediënten Indische koolsalade
 40 gr rode kool
 ½ tl zout
 5 gr kokossnippers
 10 bolletjes korianderzaad
 1 gr rode peper
 12 gr taugé
 ¼ sjalot
 1 tl selderijblad
 5 ml verse citroensap
 2 bao buns

Bereidingswijze rendang
1

Verwarm de hete lucht oven voor op 150°C.

2

Snijd de sjalotten in halve maantjes en de knoflook fijn. Snijd het vlees in grove stukken en bak deze in een braadpan met olie rondom bruin.

3

Als het vlees bruin is voeg je de sjalotten en knoflook toe en bak glazig. Voeg de kokosmelk en santen toe en roer goed door. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe.

4

Zet de braadpan met deksel in de oven en gaar de rendang 3 uur. Roer de rendang om het half uur door. De rendang is klaar als het vlees uit elkaar valt.

Bereidingswijze Indische koolsalade
5

Snijd de rode kool in hele fijne reepjes. Voeg het zout toe, ga met de platte kant van een mes langs de kool om de aroma vrij te maken en laat 10 min. staan.

6

Verwarm een koekenpan en bak hierin de kokossnippers en het korianderzaad aan.

7

Snijd de rode peper en taugé fijn en snipper de sjalot.

8

Doe alle ingrediënten voor de koolsalade bij elkaar en meng goed.

9

Stoom de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de rendang en Indische koolsalade.

Ingrediënten

Ingrediënten rendang
 2 sjalotten
 3 teentjes knoflook
 250 gr riblappen
 1 el olie
 170 ml kokosmelk
 35 gr santen (kokoscrème)
  rode peper, fijn gesneden
 ½ tl korianderzaad
 10 gr sereh (citroengras)
 1 ½ tl kurkuma
 1 steranijs
 Zout
Ingrediënten Indische koolsalade
 40 gr rode kool
 ½ tl zout
 5 gr kokossnippers
 10 bolletjes korianderzaad
 1 gr rode peper
 12 gr taugé
 ¼ sjalot
 1 tl selderijblad
 5 ml verse citroensap
 2 bao buns

Instructies

Bereidingswijze rendang
1

Verwarm de hete lucht oven voor op 150°C.

2

Snijd de sjalotten in halve maantjes en de knoflook fijn. Snijd het vlees in grove stukken en bak deze in een braadpan met olie rondom bruin.

3

Als het vlees bruin is voeg je de sjalotten en knoflook toe en bak glazig. Voeg de kokosmelk en santen toe en roer goed door. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe.

4

Zet de braadpan met deksel in de oven en gaar de rendang 3 uur. Roer de rendang om het half uur door. De rendang is klaar als het vlees uit elkaar valt.

Bereidingswijze Indische koolsalade
5

Snijd de rode kool in hele fijne reepjes. Voeg het zout toe, ga met de platte kant van een mes langs de kool om de aroma vrij te maken en laat 10 min. staan.

6

Verwarm een koekenpan en bak hierin de kokossnippers en het korianderzaad aan.

7

Snijd de rode peper en taugé fijn en snipper de sjalot.

8

Doe alle ingrediënten voor de koolsalade bij elkaar en meng goed.

9

Stoom de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de rendang en Indische koolsalade.

Bao buns rendang met Indische koolsalade

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.