Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Bao buns met rendang

Duik de Aziatische keuken in met dit heerlijke recept! Deze bao buns worden geserveerd met zelfgemaakte rendang en een frisse koolsalade. De rendang wordt heerlijk mals dankzij het lange stoven in de oven. 

Op zoek naar een vegetarische variant? Bekijk de bao buns met vegetarische rendang hier.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding35 minutenKooktijd3 urenTotale Tijd3 uren 35 minuten

Ingrediënten
 2 ½ sjalot
 3 tenen knoflook
 250 gr riblappen
 1 el olie
 170 ml kokosmelk
 35 gr kokoscrème
 1/3 + 1 gr rode peper, fijn gesneden
 ½ tl korianderzaad + 10 korianderzaadjes
 10 gr citroengras
 1 ½ tl kurkuma
 1 steranijs
 Zout
 40 gr rode kool
 5 gr kokossnippers
 12 gr taugé
 1 tl selderijblad
 5 ml verse citroensap
 2 bao buns (gestoomde broodjes)

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 150°C.

2

Snijd 2 sjalotten in halve maantjes en de knoflook fijn. Snijd het vlees in grove stukken en bak deze in een braadpan met olie rondom bruin.

3

Voeg de gesneden sjalotten en knoflook toe zodra het vlees bruin is. Bak glazig en voeg de kokosmelk en kokoscrème toe en roer goed door. Voeg vervolgens 1/3 fijngesneden rode peper, ½ tl korianderzaad, citroengras, kurkuma, steranijs en zout toe.

4

Zet de braadpan met deksel in de oven en gaar de rendang 3 uur. Roer de rendang om het half uur door. De rendang is klaar als het vlees uit elkaar valt.

5

Snijd de rode kool in hele fijne reepjes. Voeg zout toe. Kneus de rode kool door met de platte kant van een mes zachtjes op de kool te duwen. Hierdoor komt er meer aroma uit de kool vrij. Laat 10 min. staan.

6

Verwarm een koekenpan en bak hierin de kokossnippers en het korianderzaad aan. Snijd de taugé fijn en snipper de halve sjalot. Voeg de kokossnippers, taugé en sjalot met de rode peper, selderijblad en citroensap bij de kool en meng goed.

7

Stoom de bao buns volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul met de rendang (vergeet niet de steranijs te verwijderen) en frisse koolsalade.

Tip: Bao buns zijn te koop bij de toko of speciaalzaak.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 ½ sjalot
 3 tenen knoflook
 250 gr riblappen
 1 el olie
 170 ml kokosmelk
 35 gr kokoscrème
 1/3 + 1 gr rode peper, fijn gesneden
 ½ tl korianderzaad + 10 korianderzaadjes
 10 gr citroengras
 1 ½ tl kurkuma
 1 steranijs
 Zout
 40 gr rode kool
 5 gr kokossnippers
 12 gr taugé
 1 tl selderijblad
 5 ml verse citroensap
 2 bao buns (gestoomde broodjes)

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 150°C.

2

Snijd 2 sjalotten in halve maantjes en de knoflook fijn. Snijd het vlees in grove stukken en bak deze in een braadpan met olie rondom bruin.

3

Voeg de gesneden sjalotten en knoflook toe zodra het vlees bruin is. Bak glazig en voeg de kokosmelk en kokoscrème toe en roer goed door. Voeg vervolgens 1/3 fijngesneden rode peper, ½ tl korianderzaad, citroengras, kurkuma, steranijs en zout toe.

4

Zet de braadpan met deksel in de oven en gaar de rendang 3 uur. Roer de rendang om het half uur door. De rendang is klaar als het vlees uit elkaar valt.

5

Snijd de rode kool in hele fijne reepjes. Voeg zout toe. Kneus de rode kool door met de platte kant van een mes zachtjes op de kool te duwen. Hierdoor komt er meer aroma uit de kool vrij. Laat 10 min. staan.

6

Verwarm een koekenpan en bak hierin de kokossnippers en het korianderzaad aan. Snijd de taugé fijn en snipper de halve sjalot. Voeg de kokossnippers, taugé en sjalot met de rode peper, selderijblad en citroensap bij de kool en meng goed.

7

Stoom de bao buns volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul met de rendang (vergeet niet de steranijs te verwijderen) en frisse koolsalade.

Tip: Bao buns zijn te koop bij de toko of speciaalzaak.

Bao buns met rendang
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Tramin Nussbaumer Gewürztraminer: probeer bij dit gerecht een zoete witte wijn met body, zoals deze gewurztraminer uit het noord-oosten van Italië.

Met code EAT10 bestel je hem nu hier met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.