Bbq Brownie Met Kersen En Witte Chocolade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

BBQ brownie met kersen en witte chocolade

Deze smeuïge brownie maak je op de barbecue! Hierdoor krijgt deze heerlijke brownie een unieke lichtrokerige smaak. Extra lekker door de witte chocolade swirl en kersen. Om het feestje compleet te maken, serveren we de brownie met een bolletje citroensorbetijs.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept bbq brownie met kersen en witte chocolade

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
1
Vet een bakblik in met olie en bestuif met bloem. Smelt de boter en pure chocolade op zacht vuur in een steelpan. Voeg de suiker toe, haal de pan van het vuur en roer goed door tot de suiker is opgenomen. Tip: smelt de chocolade en boter in een hittebestendige steelpan op de barbecue voor een extra rokerige smaak.
2
Laat het mengsel iets afkoelen en voeg de eieren toe. Zeef het bakmeel en zout boven een aparte kom. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg samen met de boter, gesmolten chocolade en eieren toe aan het bakmeel. Ontpit de kersen en voeg toe aan het beslag. Roer alles goed door. Giet het beslag in het bakblik.
3
Smelt de witte chocolade in een kom boven een pan kokend water en zorg dat de kom het kokende water niet raakt. Roer continu door en haal van het vuur zodra de chocolade gesmolten is. Druppel de witte chocolade over het beslag en maak ‘swirls’ met een satéprikker voor een gemarmerd effect.
4
Breng de barbecue naar ca. 200°C en bak de brownie 30 min. Zorg ervoor dat de brownie niet door en door gaar is. Test dit door een satéprikker in de brownie te steken, als deze er lichtvochtig uitkomt, is de brownie goed.
5
Laat afkoelen en snijd in stukken. Serveer ieder stuk brownie met 1 bol citroensorbetijs en eventueel wat kersen.

Tip: Geen verse kersen in huis? Gebruik dan diepvrieskersen en ontdooi de kersen van tevoren.

Barros Ruby Port
Wijntip van Yves

Barros Ruby Port

Barros Ruby Port: Bij dit gerecht kies ik voor een mooie stevige port met smaken van kersen en chocolade die de brownie goed zullen complementeren. De port is heerlijk zwoel met een aangename afdronk met aantrekkelijke zuren. Barros is een bekend huis vanwege de hoge kwaliteit port die daar wordt gemaakt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via