Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

BBQ brownie met kersen en witte chocolade

BBQ brownie met kersen en witte chocolade

Deze smeuïge brownie maak je op de barbecue! Hierdoor krijgt deze heerlijke brownie een unieke lichtrokerige smaak. Extra lekker door de witte chocolade swirl en kersen. Om het feestje compleet te maken, serveren we de brownie met een bolletje citroensorbetijs.

NiveauGemiddeld

Voorziet in10 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd50 minuten

Ingrediënten
 Olie, om in te vetten
 Bloem, om te bestuiven
 150 gr boter
 100 gr pure chocolade (minimaal 85%)
 350 gr suiker
 4 eieren, losgeklopt
 150 gr zelfrijzend bakmeel
 2 tl keukenzout
 1 vanillestokje
 150 gr kersen
 60 gr witte chocolade
 Citroensorbetijs
Extra keukenbenodigdheden
 Barbecue

Bereidingswijze
1

Vet een bakblik in met olie en bestuif met bloem. Smelt de boter en pure chocolade op zacht vuur in een steelpan. Voeg de suiker toe, haal de pan van het vuur en roer goed door tot de suiker is opgenomen. Tip: smelt de chocolade en boter op de barbecue voor een extra rokerige smaak. Gebruik hiervoor een hittebestendige steelpan.

2

Laat het mengsel iets afkoelen en voeg de eieren toe. Zeef het bakmeel en zout boven een aparte kom. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg samen met de gesmolten boter, chocolade en eieren toe aan het bakmeel. Ontpit de kersen en voeg toe aan het beslag. Roer alles goed door. Giet het beslag in het bakblik.

3

Smelt de witte chocolade in een kom boven een pan kokend water. Roer continu door en haal van het vuur zodra de chocolade gesmolten is. Druppel de witte chocolade voorzichtig over het beslag en maak ‘swirls’ met een satéprikker voor een marmer effect.

4

Breng de barbecue naar een temperatuur van ca. 200°C en bak de brownie 30 min. op de barbecue. Zorg ervoor dat de brownie niet door en door gaar is. Test dit door een satéprikker in de brownie te steken, als deze er lichtvochtig uitkomt is de brownie goed.

5

Laat afkoelen en snijd in stukken. Serveer ieder stuk brownie met 1 bol citroensorbetijs en eventueel wat extra kersen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 Olie, om in te vetten
 Bloem, om te bestuiven
 150 gr boter
 100 gr pure chocolade (minimaal 85%)
 350 gr suiker
 4 eieren, losgeklopt
 150 gr zelfrijzend bakmeel
 2 tl keukenzout
 1 vanillestokje
 150 gr kersen
 60 gr witte chocolade
 Citroensorbetijs
Extra keukenbenodigdheden
 Barbecue

Instructies

Bereidingswijze
1

Vet een bakblik in met olie en bestuif met bloem. Smelt de boter en pure chocolade op zacht vuur in een steelpan. Voeg de suiker toe, haal de pan van het vuur en roer goed door tot de suiker is opgenomen. Tip: smelt de chocolade en boter op de barbecue voor een extra rokerige smaak. Gebruik hiervoor een hittebestendige steelpan.

2

Laat het mengsel iets afkoelen en voeg de eieren toe. Zeef het bakmeel en zout boven een aparte kom. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg samen met de gesmolten boter, chocolade en eieren toe aan het bakmeel. Ontpit de kersen en voeg toe aan het beslag. Roer alles goed door. Giet het beslag in het bakblik.

3

Smelt de witte chocolade in een kom boven een pan kokend water. Roer continu door en haal van het vuur zodra de chocolade gesmolten is. Druppel de witte chocolade voorzichtig over het beslag en maak ‘swirls’ met een satéprikker voor een marmer effect.

4

Breng de barbecue naar een temperatuur van ca. 200°C en bak de brownie 30 min. op de barbecue. Zorg ervoor dat de brownie niet door en door gaar is. Test dit door een satéprikker in de brownie te steken, als deze er lichtvochtig uitkomt is de brownie goed.

5

Laat afkoelen en snijd in stukken. Serveer ieder stuk brownie met 1 bol citroensorbetijs en eventueel wat extra kersen.

BBQ brownie met kersen en witte chocolade

Tip: Geen verse kersen in huis? Gebruik dan diepvrieskersen en ontdooi de kersen van tevoren.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.