Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Be Siap Base Kalas van Store 317

Be Siap Base Kalas van Store 317

Over Store 317
Eten & drinken, gastvrijheid & passie, en dat allemaal in een nieuw jasje – Dat is Store 317 in Breda. Hier wordt gebruikt gemaakt van huisgemaakte producten die direct klaar voor gebruik zijn met de focus op werelds, eerlijk en heerlijk. De keuken van deze interessante zaak bestaat uit een bijzondere mix van Marcel’s Zwitserse roots en de Aziatische invloeden van zowel Marcel als Angèle. Geweckte marinades, confituur, dressings, sauzen, chutneys en boemboes, maar ook Zwitserse kazen en lokale specialiteiten, die aangevuld worden met ovenvers brood en andere gerelateerde verwennerijen.

De chefs
Voor zowel Marcel als Angèle is de liefde voor goed eten & koken echt vanuit de tijd van moeders keuken. Lekker koken met verse ingrediënten is dan ook bij beiden met de paplepel ingegoten. Marcel heeft in zijn jonge jaren altijd al gefascineerd meegekeken en meegekookt bij zijn moeder en is al op z’n 15e aan zijn koksopleiding begonnen en heeft deze op zijn 18e succesvol afgerond bij het prestigieuze Jungfrau Victoria Hotel in Interlaken/Zwitserland. Zijn carrière startte bij sterrenrestaurants en bracht hem via Seaborn cruises naar Nieuw-Zeeland, Australië, Bali en Thailand.

Angèle stond als klein meisje al de wokkunsten van haar moeder te bewonderen in de keuken van het restaurant van haar ouders in Breda. Het plan om 2 à 3 jaar hotelervaring in Azië op te doen verliep een tikkeltje anders… Hong Kong, Maleisië, Filipijnen, Malediven, Indonesië en Thailand is de balans na 14 jaar!

Reserveer direct en ontdek het geheim van de chef
Zelf proeven wat Store 317 te bieden heeft? Bestel of maak een reservering voor de proeftafel en geniet van de verrassende gerechten en verse producten of kom shoppen in de unieke delicatessenbelevingswinkel. Liever zelf aan de slag? De chefs delen hieronder een bijzonder recept met jullie: Be Siap Base Kalas, een Balinese curry vol smaak.

Be Siap Base Kalas
Be Siap Base Kalas is een gele curry met kip, kokosmelk en citroengras. Base Be Siap is een boemboe die veel wordt gebruikt in kipgerechten. Verschillende smaakmakers, zoals knoflook, turmeriek, kentjoer en pittige rawits, zorgen voor de typische smaak van Base Be Siap. Deze ingrediënten zijn te vinden bij de toko.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding30 minutenTotale Tijd2 uren 30 minuten

 600 gr kippendijen
 150 gr Base Be Siap
 Snufje zwarte peper
 2 el zonnebloemolie
 1 stengel citroengras
 3 limoenblaadjes
 300 ml kippen- of groentebouillon
 300 gr jasmijnrijst
 350 ml kokosroom
 1 tl zout
 1 el gefrituurde sjalotjes

Bereidingswijze
1

Snijd de kippendijen in 4 stukken. Leg in een kom en marineer met 1 el Base Be Siap en zwarte peper. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koeling voor meer smaak. Zet de gemarineerde kip de dag van tevoren al in de koelkast voor nog meer smaak.

2

Verhit zonnebloemolie in een pan. Haal de kip uit de kom en voeg de resterende kipmarinade toe aan de pan. Fruit dit ongeveer 2 min. aan op laag vuur. Voeg daarna de gemarineerde kip toe.

3

Kneus de citroengras door er een aantal keer stevig op te duwen met de botte kant van een mes. Maak een knoop in de stengel om de smaken goed vrij te laten komen. Voeg de citroengras en de limoenblaadjes toe aan de pan en laat nog 2 min. sudderen. Voeg 250 ml van de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.

4

Kook ondertussen de jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de curry goed doorkoken voor 5 à 10 min met de deksel op de pan. Haal daarna de deksel eraf en laat nog eens 5 min. doorkoken, zodat de saus dikker wordt.

5

Giet langzaam de helft van de kokosroom bij de curry en laat inkoken. Voeg extra bouillon en/of kokosroom toe om de saus de gewenste dikte te geven. Breng de curry op smaak met zout.

6

Serveer met de jasmijnrijst en garneer de curry met extra kokosroom en gefrituurde sjalotjes.

Ingrediënten

 600 gr kippendijen
 150 gr Base Be Siap
 Snufje zwarte peper
 2 el zonnebloemolie
 1 stengel citroengras
 3 limoenblaadjes
 300 ml kippen- of groentebouillon
 300 gr jasmijnrijst
 350 ml kokosroom
 1 tl zout
 1 el gefrituurde sjalotjes

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de kippendijen in 4 stukken. Leg in een kom en marineer met 1 el Base Be Siap en zwarte peper. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koeling voor meer smaak. Zet de gemarineerde kip de dag van tevoren al in de koelkast voor nog meer smaak.

2

Verhit zonnebloemolie in een pan. Haal de kip uit de kom en voeg de resterende kipmarinade toe aan de pan. Fruit dit ongeveer 2 min. aan op laag vuur. Voeg daarna de gemarineerde kip toe.

3

Kneus de citroengras door er een aantal keer stevig op te duwen met de botte kant van een mes. Maak een knoop in de stengel om de smaken goed vrij te laten komen. Voeg de citroengras en de limoenblaadjes toe aan de pan en laat nog 2 min. sudderen. Voeg 250 ml van de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.

4

Kook ondertussen de jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de curry goed doorkoken voor 5 à 10 min met de deksel op de pan. Haal daarna de deksel eraf en laat nog eens 5 min. doorkoken, zodat de saus dikker wordt.

5

Giet langzaam de helft van de kokosroom bij de curry en laat inkoken. Voeg extra bouillon en/of kokosroom toe om de saus de gewenste dikte te geven. Breng de curry op smaak met zout.

6

Serveer met de jasmijnrijst en garneer de curry met extra kokosroom en gefrituurde sjalotjes.

Be Siap Base Kalas van Store 317

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.