Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Biefstuksalade met gepofte tomaatjes

Biefstuksalade met gepofte tomaatjes

Heb je zin in een lekkere maaltijdsalade? Ga dan aan de slag met deze biefstuksalade met gepofte tomaatjes! De supersnelle salade zet je in slechts 20 minuten op tafel. Ideaal als voedzame avondmaaltijd op drukke dagen of als uitgebreide lunch.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 200 gr trostomaatjes
 2 el olie
 1 el roomboter
 300 gr biefstuk
 1 bosje radijsjes
 200 gr jonge bladsla melange
 70 gr gegrilde rode paprika
 2 el balsamicoazijn

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de trostomaatjes op een bakplaat, besprenkel ze met 1 el olie en plaats voor 10 min. in de oven.

2

Verhit 1 el olie en 1 el roomboter in de koekenpan. Bak de biefstuk op hoog vuur aan beide kanten bruin. Houd de biefstuk gedurende het bakken in beweging. Haal het vlees uit de pan, pak in met aluminiumfolie en laat de biefstuk 5 min. rusten.

3

Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Maak de borden op met sla, gegrilde paprika, radijs en de gepofte trostomaten. Snijd de biefstuk in reepjes en serveer op de salade. Maak de salade af met balsamicoazijn.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 gr trostomaatjes
 2 el olie
 1 el roomboter
 300 gr biefstuk
 1 bosje radijsjes
 200 gr jonge bladsla melange
 70 gr gegrilde rode paprika
 2 el balsamicoazijn

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de trostomaatjes op een bakplaat, besprenkel ze met 1 el olie en plaats voor 10 min. in de oven.

2

Verhit 1 el olie en 1 el roomboter in de koekenpan. Bak de biefstuk op hoog vuur aan beide kanten bruin. Houd de biefstuk gedurende het bakken in beweging. Haal het vlees uit de pan, pak in met aluminiumfolie en laat de biefstuk 5 min. rusten.

3

Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Maak de borden op met sla, gegrilde paprika, radijs en de gepofte trostomaten. Snijd de biefstuk in reepjes en serveer op de salade. Maak de salade af met balsamicoazijn.

Biefstuksalade met gepofte tomaatjes
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Luccarelli Campo Marina Primitivo di Manduria.

Deze Italian-style bereiding van biefstuk komt het beste tot zijn recht met deze zondoorstoofde Italiaanse Primitivo di Manduria, vol sappige bessen en kersen aroma’s.

Met code EAT10 bestel je hem nu met 10% korting bij Vanouds de Zwaan.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.