Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Noedels met spareribs

Biernoedels met spareribs

Een stoere maaltijd met bier én spareribs. Door de noedels in bier te koken krijgen deze een heerlijke, volle en zoete smaak. Gebruik een donker biertje voor een nog rijkere smaak. In de zomer kan je de spareribs natuurlijk ook op de barbecue bereiden.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 400 gr spareribs, zoet of pikant
 300 gr eiermie
 1,50 l paddenstoelenbouillon
 30 cl donker bier
 2 limoenen
 1 rode chilipeper
 8 gr gember (+/- 4 cm)
 1 teentje knoflook
 1 el sesamolie
 3 el sojasaus
 200 gr bimi
 1 el olijfolie
 2 takjes platte peterselie
 1 el witte sesamzaadjes
 Verse koriander, optioneel

Bereidingswijze
1

Bereid de spareribs volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de noedels in de pad-denstoelenbouillon en het bier in de tijd die aangegeven staat op de verpakking van de noedels.

2

Pers 1 limoen uit en snijd de andere limoen in partjes.

3

Snijd de chilipeper in ringen. Schil en rasp de gember. Pel en snijd de knoflook fijn. Maak een dressing van de rode peper, gember, knoflook, sesamolie, sojasaus en sap van 1 limoen.

4

Snijd 1 cm van de onderkant van de bimi af en rooster in een pan met olijfolie.

5

Giet de noedels af en meng met de dressing. Verdeel de noedels over de kommen en maak af de bimi, spareribs en peterselie. Serveer met limoenpartjes, sesamzaadjes en eventueel wat verse koriander.

Ingrediënten

Ingrediënten
 400 gr spareribs, zoet of pikant
 300 gr eiermie
 1,50 l paddenstoelenbouillon
 30 cl donker bier
 2 limoenen
 1 rode chilipeper
 8 gr gember (+/- 4 cm)
 1 teentje knoflook
 1 el sesamolie
 3 el sojasaus
 200 gr bimi
 1 el olijfolie
 2 takjes platte peterselie
 1 el witte sesamzaadjes
 Verse koriander, optioneel

Instructies

Bereidingswijze
1

Bereid de spareribs volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de noedels in de pad-denstoelenbouillon en het bier in de tijd die aangegeven staat op de verpakking van de noedels.

2

Pers 1 limoen uit en snijd de andere limoen in partjes.

3

Snijd de chilipeper in ringen. Schil en rasp de gember. Pel en snijd de knoflook fijn. Maak een dressing van de rode peper, gember, knoflook, sesamolie, sojasaus en sap van 1 limoen.

4

Snijd 1 cm van de onderkant van de bimi af en rooster in een pan met olijfolie.

5

Giet de noedels af en meng met de dressing. Verdeel de noedels over de kommen en maak af de bimi, spareribs en peterselie. Serveer met limoenpartjes, sesamzaadjes en eventueel wat verse koriander.

Biernoedels met spareribs

Fan van noedels? Probeer ook deze snelle noedels met biefstuk.

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Domaine Gayda Figure Libre Freestyle Rouge: bij dit stevige gerecht kies ik voor een lekker stoer glas wijn, bramen, kruidigheid, lekker stevig, gul, maar ook voldoende sappigheid.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.