Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Blini’s met ceviche, avocadocrème en mango

Blini’s met ceviche, avocadocrème en mango

Een blini is een klassiek borrelhapje: een soort hartig poffertje dat wordt geserveerd met een topping. Deze twist met frisse ceviche steelt de show tijdens jouw borrel. Ceviche is van origine een Peruaans gerecht waarbij rauwe vis gegaard wordt in een zure marinade.

NiveauGemiddeld

Voorziet in16 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 6 limoenen
 ½ rode ui
 100 gr verse kabeljauw, zonder vel
 ½ avocado
 40 gr crème fraîche
 Snufje zout
 50 gr mango
 16 blini’s
 4 takjes verse dille
Extra keukenbenodigdheden
 Keukenmachine

Bereidingswijze
1

Rasp de schil van een halve limoen en zet apart. Pers de limoenen uit zodat je ongeveer 150 ml sap overhoudt. Snijd de ui in dunne ringen en voeg deze toe aan het limoensap.

2

Snijd de kabeljauw in dunne plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Snijd het plakje nog eens in 2 of 3 stukken afhankelijk van de grootte, zodat je plakjes van ongeveer 1,5 x 1,5 cm krijgt. Meng de stukjes kabeljauw met het limoensap en de ui in een kom. Laat dit ongeveer 10 min. in de koelkast ‘garen’. De vis wordt gaar door het zuur van het limoensap.

3

Snijd ondertussen de avocado in blokjes en meng deze samen met de crème fraîche, limoenrasp en een snufje zout in een keukenmachine tot een gladde crème. Voeg eventueel wat overgebleven limoensap toe tegen bruinkleuring.

4

Snijd de mango in blokjes van ongeveer 0,5 cm en zet apart.

5

Verwarm de blini’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Top af met een toefje avocadocrème, een stukje vis, een halve uienring en mangoblokjes. Garneer met verse dille.

Ingrediënten

Ingrediënten
 6 limoenen
 ½ rode ui
 100 gr verse kabeljauw, zonder vel
 ½ avocado
 40 gr crème fraîche
 Snufje zout
 50 gr mango
 16 blini’s
 4 takjes verse dille
Extra keukenbenodigdheden
 Keukenmachine

Instructies

Bereidingswijze
1

Rasp de schil van een halve limoen en zet apart. Pers de limoenen uit zodat je ongeveer 150 ml sap overhoudt. Snijd de ui in dunne ringen en voeg deze toe aan het limoensap.

2

Snijd de kabeljauw in dunne plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Snijd het plakje nog eens in 2 of 3 stukken afhankelijk van de grootte, zodat je plakjes van ongeveer 1,5 x 1,5 cm krijgt. Meng de stukjes kabeljauw met het limoensap en de ui in een kom. Laat dit ongeveer 10 min. in de koelkast ‘garen’. De vis wordt gaar door het zuur van het limoensap.

3

Snijd ondertussen de avocado in blokjes en meng deze samen met de crème fraîche, limoenrasp en een snufje zout in een keukenmachine tot een gladde crème. Voeg eventueel wat overgebleven limoensap toe tegen bruinkleuring.

4

Snijd de mango in blokjes van ongeveer 0,5 cm en zet apart.

5

Verwarm de blini’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Top af met een toefje avocadocrème, een stukje vis, een halve uienring en mangoblokjes. Garneer met verse dille.

Blini’s met ceviche, avocadocrème en mango

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.