Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Bloemkool tikka masala met naantosti’s

tikka massala

Bloemkool is een prima vleesvervanger. Wij bewijzen dit graag in deze smeuïge tikka masala met bloemkool: een heerlijk currygerecht uit de Indiase keuken waar wij graag onze eigen draai aan geven. De naantosti’s passen er perfect bij en bieden een lekkere crunch.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten tikka masala
 1 bloemkool, schoongemaakt en in kleine roosjes
 2 el zonnebloemolie
 400 gr Thaise wokgroente
 1 pot (verse) tikka masala curry à 475 g
 7 takjes koriander, grof gehakt
 80 gr dry roasted pinda's, fijngehakt
 Zout
Ingrediënten naantosti’s
 125 gr geitenkaas naturel
 4 el mangochutney
 7 takjes koriander
 120 gr geraspte jonge kaas
 2 naanbroden
 1 rode ui, in dunne ringen
Keukenbenodigdheden
 Kookpan
 Wok of hapjespan
 Sandwichgrill

Bereidingswijze
1

Breng in een ruime pan water aan de kook en voeg zout toe. Blancheer de bloemkoolroosjes 5 minuten in het water, giet af en doe de bloemkool terug in de pan zodat deze warm blijft.

2

Verhit intussen in een wok of hapjespan 2 eetlepels olie en bak hierin de Thaise wokgroente 2 minuten. Voeg de tikka masala-saus toe en breng aan de kook. Doe de bloemkool bij de curry en laat 5 minuten sudderen.

3

Verkruimel de geitenkaas en meng deze met de chutney, de koriander en de geraspte kaas. Snijd de naanbroden open, besmeer ze met het chutney-kaasmengsel en beleg met de rode ui. Gril de naantosti’s 4 minuten in een sandwichgrill.

4

Garneer de tikka masala met de gehakte pinda’s en de koriander en serveer met puntjes naantosti.

Ingrediënten

Ingrediënten tikka masala
 1 bloemkool, schoongemaakt en in kleine roosjes
 2 el zonnebloemolie
 400 gr Thaise wokgroente
 1 pot (verse) tikka masala curry à 475 g
 7 takjes koriander, grof gehakt
 80 gr dry roasted pinda's, fijngehakt
 Zout
Ingrediënten naantosti’s
 125 gr geitenkaas naturel
 4 el mangochutney
 7 takjes koriander
 120 gr geraspte jonge kaas
 2 naanbroden
 1 rode ui, in dunne ringen
Keukenbenodigdheden
 Kookpan
 Wok of hapjespan
 Sandwichgrill

Instructies

Bereidingswijze
1

Breng in een ruime pan water aan de kook en voeg zout toe. Blancheer de bloemkoolroosjes 5 minuten in het water, giet af en doe de bloemkool terug in de pan zodat deze warm blijft.

2

Verhit intussen in een wok of hapjespan 2 eetlepels olie en bak hierin de Thaise wokgroente 2 minuten. Voeg de tikka masala-saus toe en breng aan de kook. Doe de bloemkool bij de curry en laat 5 minuten sudderen.

3

Verkruimel de geitenkaas en meng deze met de chutney, de koriander en de geraspte kaas. Snijd de naanbroden open, besmeer ze met het chutney-kaasmengsel en beleg met de rode ui. Gril de naantosti’s 4 minuten in een sandwichgrill.

4

Garneer de tikka masala met de gehakte pinda’s en de koriander en serveer met puntjes naantosti.

Bloemkool tikka masala met naantosti’s

Tikka masala is een bekende Indiase currysoort. Vaak wordt deze gemaakt met kip (chicken tikka masala), maar je kunt het ook prima maken met bloemkool. Bloemkool is een ingrediënt wat je regelmatig in de Indiase keuken terugziet en wat dan ook in dit gerecht een goede toevoeging is. Een lekker milde en romige curry.

Tip: je kunt deze curry ook prima invriezen.

Eet jij graag vegetarisch? Kijk dan hier voor meer heerlijke vegetarische gerechten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.