Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Bloemkoolpizza met gerookte zalm en citroencrème

Bloemkoolpizza

Deze bloemkoolpizza is heerlijk fris dankzij de citroencrème gecombineerd met zalm, kappertjes, verse dille en rucola. De pizza is ideaal als avondmaaltijd, maar ook leuk als hapje om tijdens een borrel op tafel te zetten.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 ½ rode ui
 1 citroen
 5 el zure room
 1 el honing
 2 bloemkool pizzabodems
 100 gr gerookte zalm, in stukjes
 4 tl kappertjes
 4 takjes verse dille
 2 handjes rucola

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220ºC

2

Snijd de rode ui in dunne ringen. Rasp de schil van de citroen (rasp alleen het gele gedeelte) en pers de citroen uit.

3

Meng de zure room met honing en het sap en de rasp van de citroen. Roer dit tot een glad mengsel. Besmeer vervolgens de bloemkoolbodems met het citroenmengsel.

4

Verdeel de gerookte zalm over de twee pizza’s en strooi de kappertjes en rode ui eroverheen. Bak de pizza gedurende 8 min. in de oven.

5

Haal de dille van de takjes en verdeel samen met de rucola over de pizza’s.

Ingrediënten

Ingrediënten
 ½ rode ui
 1 citroen
 5 el zure room
 1 el honing
 2 bloemkool pizzabodems
 100 gr gerookte zalm, in stukjes
 4 tl kappertjes
 4 takjes verse dille
 2 handjes rucola

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220ºC

2

Snijd de rode ui in dunne ringen. Rasp de schil van de citroen (rasp alleen het gele gedeelte) en pers de citroen uit.

3

Meng de zure room met honing en het sap en de rasp van de citroen. Roer dit tot een glad mengsel. Besmeer vervolgens de bloemkoolbodems met het citroenmengsel.

4

Verdeel de gerookte zalm over de twee pizza’s en strooi de kappertjes en rode ui eroverheen. Bak de pizza gedurende 8 min. in de oven.

5

Haal de dille van de takjes en verdeel samen met de rucola over de pizza’s.

Bloemkoolpizza met gerookte zalm en citroencrème

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.