Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

BLT sandwich deluxe

Sandwich BLT deluxe

BLT staat voor bacon, lettuce & tomato en is vooral bekend van de BLT sandwich. Deze klassieker onder de sandwiches doet het altijd goed als stevige lunch. Wij maken deze sandwich extra speciaal met truffelmayonaise en oude kaas. Zo gemaakt en op en top genieten!

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minuten

Ingrediënten
 8 plakjes bacon
 ½ krop little gem sla
 1 tomaat
 4 stevige sneden speltbrood
 2 el truffelmayonaise
 2 plakjes oude kaas

Bereidingswijze
1

Bak de bacon knapperig in een droge koekenpan. Leg daarna op een bord met wat keukenpapier zodat het overtollige vet wordt opgenomen in het keukenpapier.

2

Snijd de bladeren van de krop sla en was en droog de bladeren goed. Snijd de tomaat in plakjes en verwijder eventueel het vruchtvlees.

3

Besmeer alle boterhammen met een laagje truffelmayonaise en leg 2 boterhammen apart. Beleg 2 boterhammen met kaas, sla, plakjes tomaat en als laatste de uitgebakken bacon. Leg hier de andere boterham bovenop en snijd door.

Ingrediënten

Ingrediënten
 8 plakjes bacon
 ½ krop little gem sla
 1 tomaat
 4 stevige sneden speltbrood
 2 el truffelmayonaise
 2 plakjes oude kaas

Instructies

Bereidingswijze
1

Bak de bacon knapperig in een droge koekenpan. Leg daarna op een bord met wat keukenpapier zodat het overtollige vet wordt opgenomen in het keukenpapier.

2

Snijd de bladeren van de krop sla en was en droog de bladeren goed. Snijd de tomaat in plakjes en verwijder eventueel het vruchtvlees.

3

Besmeer alle boterhammen met een laagje truffelmayonaise en leg 2 boterhammen apart. Beleg 2 boterhammen met kaas, sla, plakjes tomaat en als laatste de uitgebakken bacon. Leg hier de andere boterham bovenop en snijd door.

BLT sandwich deluxe

Tip!
Wil jij deze lunch meenemen voor een dagje uit? Neem de ingrediënten los mee en beleg je brood ter plekke.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.