Boerenkool-broccolisoep met gekarameliseerde zoete ui

Broccolisoep

Boerenkool, deze Hollandse groente is ideaal voor in een maaltijdsoep en valt perfect te combineren met broccoli en gekarameliseerde zoete ui. Heerlijk, hartig en goed vullend; deze broccolisoep is een echte topper op koude dagen.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd10 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 2 grote zoete uien
 3 el olijfolie
 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 1 tl Italiaanse kruiden
 200 gr boerenkool
 1 l water
 2 groentebouillonblokjes
 500 gr broccoli, in stukjes (inclusief stronk)
 150 ml kookroom
 Peper en zout
 150 gr jonge bladsla met rucola
Keukenbenodigdheden
 Diepe pan
 Staafmixer
 Koekenpan

Bereidingswijze
1

Snipper 1 zoete ui. Verhit 1 el olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de zoete ui 1 minuut. Voeg de knoflook, Italiaanse kruiden en boerenkool toe en bak deze 3 minuten mee.

2

Voeg nu het water, bouillonblokjes en broccoli toe in de pan en breng het geheel aan de kook, laat het 20 minuten pruttelen. Pureer de soep samen met de kookroom met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

3

Pel de andere zoete ui en snijd deze in plakken van ca. 1/2 cm dik. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de plakken ui 4 minuten per kant, tot ze bijna geblakerd zijn. Neem ze uit de pan en haal de ringen los van elkaar.

4

Garneer de soep met wat bladsla en de uienringen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 grote zoete uien
 3 el olijfolie
 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 1 tl Italiaanse kruiden
 200 gr boerenkool
 1 l water
 2 groentebouillonblokjes
 500 gr broccoli, in stukjes (inclusief stronk)
 150 ml kookroom
 Peper en zout
 150 gr jonge bladsla met rucola
Keukenbenodigdheden
 Diepe pan
 Staafmixer
 Koekenpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Snipper 1 zoete ui. Verhit 1 el olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de zoete ui 1 minuut. Voeg de knoflook, Italiaanse kruiden en boerenkool toe en bak deze 3 minuten mee.

2

Voeg nu het water, bouillonblokjes en broccoli toe in de pan en breng het geheel aan de kook, laat het 20 minuten pruttelen. Pureer de soep samen met de kookroom met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

3

Pel de andere zoete ui en snijd deze in plakken van ca. 1/2 cm dik. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de plakken ui 4 minuten per kant, tot ze bijna geblakerd zijn. Neem ze uit de pan en haal de ringen los van elkaar.

4

Garneer de soep met wat bladsla en de uienringen.

Boerenkool-broccolisoep met gekarameliseerde zoete ui

Wil je nog iets lekkers voor erbij? Een crostini belegd met roomkaas en yorkham is een heerlijke combinatie voor bij deze winterse soep.

Meer inspiratie voor soepen? Bekijk hier nog veel meer heerlijke recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.