Boerenkool Broccolisoep Met Gekarameliseerde Zoete Ui
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Boerenkool-broccolisoep met gekarameliseerde zoete ui

Boerenkool, deze Hollandse groente is ideaal voor in een maaltijdsoep en valt perfect te combineren met broccoli en gekarameliseerde zoete ui. Heerlijk, hartig en goed vullend; deze broccolisoep is een echte topper op koude dagen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept boerenkool-broccolisoep met gekarameliseerde zoete ui

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Snipper 1 zoete ui. Verhit 1/3 deel olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de zoete ui 1 minuut. Voeg de knoflook, Italiaanse kruiden en boerenkool toe en bak deze 3 minuten mee.
2
Voeg nu het water, bouillonblokjes en broccoli toe in de pan en breng het geheel aan de kook, laat het 20 minuten pruttelen. Pureer de soep samen met de kookroom met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
3
Pel de andere zoete ui en snijd deze in plakken van ca. 1/2 cm dik. Verhit 2/3 deel olijfolie in een koekenpan en bak de plakken ui 4 minuten per kant, tot ze bijna geblakerd zijn. Neem ze uit de pan en haal de ringen los van elkaar.
4
Garneer de soep met wat bladsla en de uienringen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?