Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Boerenkoolstamppot met paprika

Boerenkoolstamp

Boerenkoolstamppot heeft weinig introductie nodig. Wij maken een variatie op deze typische winterse kost, door het toevoegen van paprika. Natuurlijk vergeten we de spekjes en braadworst ook niet! Uiteraard ook prima weg te laten voor een vegetarische variant.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 1 kg kruimige aardappelen
 500 gr boerenkool
 400 gr braadworst
 2 rode uien
 1 teentje knoflook
 125 gr spekreepjes
 300 gr paprika
 Peper en zout
 200 ml halfvolle melk
 1 el mosterd
 1 el olijfolie

Bereidingswijze
1

Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Doe de aardappelen in een grote pan en voeg
water toe tot ze net onder water staan. Leg de boerenkool er bovenop, breng aan de kook en
laat met de deksel op de pan 20 min koken.

2

Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de braadworst in 13 min goudbruin en gaar.

3

Snipper de rode ui, snijd de paprika in blokjes en hak de knoflook fijn. Bak in een koekenpan op middelhoog vuur de spekjes tot het vet vrij komt. Voeg ui, paprika en knoflook toe en bak 8 min mee. Breng op smaak met peper en zout.

4

Giet de aardappelen met de boerenkool af en voeg melk en mosterd toe en stamp fijn.

5

Serveer de boerenkool met een stuk braadworst en schep het paprika-spekmengsel op de boerenkool.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 kg kruimige aardappelen
 500 gr boerenkool
 400 gr braadworst
 2 rode uien
 1 teentje knoflook
 125 gr spekreepjes
 300 gr paprika
 Peper en zout
 200 ml halfvolle melk
 1 el mosterd
 1 el olijfolie

Instructies

Bereidingswijze
1

Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Doe de aardappelen in een grote pan en voeg
water toe tot ze net onder water staan. Leg de boerenkool er bovenop, breng aan de kook en
laat met de deksel op de pan 20 min koken.

2

Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de braadworst in 13 min goudbruin en gaar.

3

Snipper de rode ui, snijd de paprika in blokjes en hak de knoflook fijn. Bak in een koekenpan op middelhoog vuur de spekjes tot het vet vrij komt. Voeg ui, paprika en knoflook toe en bak 8 min mee. Breng op smaak met peper en zout.

4

Giet de aardappelen met de boerenkool af en voeg melk en mosterd toe en stamp fijn.

5

Serveer de boerenkool met een stuk braadworst en schep het paprika-spekmengsel op de boerenkool.

Boerenkoolstamppot met paprika

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.