Boerenkoolstamppot heeft weinig introductie nodig. Wij maken een variatie op deze typische winterse kost, door het toevoegen van paprika. Natuurlijk vergeten we de spekjes en braadworst ook niet! Uiteraard ook prima weg te laten voor een vegetarische variant.
Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Doe de aardappelen in een grote pan en voeg
water toe tot ze net onder water staan. Leg de boerenkool er bovenop, breng aan de kook en
laat met de deksel op de pan 20 min koken.
Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de braadworst in 13 min goudbruin en gaar.
Snipper de rode ui, snijd de paprika in blokjes en hak de knoflook fijn. Bak in een koekenpan op middelhoog vuur de spekjes tot het vet vrij komt. Voeg ui, paprika en knoflook toe en bak 8 min mee. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen met de boerenkool af en voeg melk en mosterd toe en stamp fijn.
Serveer de boerenkool met een stuk braadworst en schep het paprika-spekmengsel op de boerenkool.
Ingrediënten
Instructies
Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Doe de aardappelen in een grote pan en voeg
water toe tot ze net onder water staan. Leg de boerenkool er bovenop, breng aan de kook en
laat met de deksel op de pan 20 min koken.
Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de braadworst in 13 min goudbruin en gaar.
Snipper de rode ui, snijd de paprika in blokjes en hak de knoflook fijn. Bak in een koekenpan op middelhoog vuur de spekjes tot het vet vrij komt. Voeg ui, paprika en knoflook toe en bak 8 min mee. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen met de boerenkool af en voeg melk en mosterd toe en stamp fijn.
Serveer de boerenkool met een stuk braadworst en schep het paprika-spekmengsel op de boerenkool.
Ik ga het maken lijkt me heerlijk
Hi Irene,
Laat je ons weten of het gesmaakt heeft? 🙂
Veel kookplezier en alvast eet smakelijk!
Jennifer
Boerenkool extra is bijna klaar!
Ben benieuwd ( mijn man ook)!
Wordt vervolgd!
Hi Marianne,
Wat leuk! Heeft het gesmaakt? 🙂
Groetjes,
Jennifer
als je het zo gaat doen is het niet lekker. Je bent vergeten dat je tenmindste zout moet toevoegen aan de aardappelen en de boerenkool. En de boerenkool moet je echt in reepjes snijden, je kunt hem anders niet fijn stampen na 20 min.! De spekjes met zout op smaak te brengen is onzinnig, spekjes zijn al erg zout…..
Bernd
Hi Bernd,
Bedankt voor je feedback. Het paprika-spekmengsel bevat zout, om de hoeveelheid zout te beperken wordt dit niet toegevoegd aan de aardappelen en boerenkool. Natuurlijk kun je het recept aanpassen naar eigen smaak en wel zout toevoegen. 🙂
Groetjes,
Jennifer