Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Borrelhapjes op een spiesje

Borrel gepland? Wij inspireren je graag met een viertal heerlijke borrelhapjes op een spiesje: chorizo uit rode wijn, frisse tonijn, manchego met serranoham en gebakken gamba’s. Handig, want door het spiesje houd je je handen schoon én het ziet er ook nog eens hartstikke gezellig uit.

Streetfood specialist Alex leert je deze borrelhapjes in een online workshop maken. Check de workshop op onze Instagram.

Tip: borrelhapjes leuk presenteren? Check dan vooral eens ons ‘recept’ voor het maken van een eigen borrelplank!

NiveauGemiddeld

Voorziet in10 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd15 minuten

Chorizo uit rode wijn met aioli en nachocrunch
 Chorizoworst, in plakken van ½ cm
 Scheutje rode wijn
 1 takje rozemarijn
 4 el aioli
 1 bosje bieslook, in fijne ringetjes
 1 handje nacho's, verkruimeld
Tonijn met nori, avocado-limoencrème en komkommer
 10 gr tonijn, in hapklare blokjes
 2 norivellen
 1 avocado
 1 limoen, rasp en sap
 Komkommer, in hapklare blokjes
 Zout
Manchego met serranoham, mosterd en komkommerkruid
 150 gr manchego
 Serranoham, in dunne plakjes
 Franse mosterd
 Komkommerkruid (te koop bij een groenteboer op bestelling)
Gebakken gamba’s met gefrituurde salie en aardappelcrunch
 4 black tiger gamba's, schoongemaakt
 1 teentje knoflook, geperst
 1 el gember, geraspt
 ¼ aubergine, geschild
 Salie
 Witte peper en zout
 ½ l zonnebloemolie
 Klein zakje naturelchips, verkruimeld
Keukenbenodigdheden
 Kleine spuitzak
 Koekenpan
 Keukenmachine
 Staafmixer
 Steelpan
 Keukenfolie
 Magnetron
 Satéprikkers

Bereidingswijze
Voor de chorizo
1

Bak de chorizo krokant in een hete droge koekenpan. Voeg de rozamarijn toe en bak deze even mee. Blus af met een scheutje rode wijn en schud de chorizo om in de pan totdat de wijn verdampt is en als een laagje om de chorizo blijft zitten. Steek een satéprikker door de worst en dip de bovenkant in de nacho-crunch en bieslook. Doe de aioli in een spuitzak en zet een paar puntjes aioli op je borrelhapje. Smakelijk!

Voor de tonijn
2

Draai de norivellen tot poeder in de keukenmachine. Pureer het vruchtvlees van de avocado met een staafmixer. Voeg limoenrasp, ¼ van het sap en wat zout naar smaak toe. Vul een spuitzakje met de avocadocrème. Dik een stukje tonijn in de nori en prik deze op een prikker. Prik hiervoor een stukje komkommer gevolgd door nog een stuk tonijn. Top af met avocadocrème.

Voor de manchego
3

Snijd de manchego in plakjes van ½ cm dik en iedere plak weer in 3 even grote punten. Vul een klein spuitzakje met wat mosterd. Draai de serranoham in een staafje en prik op een pikker. Prik bovenop een puntje manchego en zet hier een toefje mosterd op. Leg op de mosterd een bloempje komkommerkruid.

Voor de gamba’s
4

Bak de gamba’s, gember en knoflook in een koekenpan met een beetje olie. Breng op smaak met peper en zout. Wikkel de aubergine in keukenfolie en gaar in de magnetron (2x 2,5 minuut op 800 watt). Deel de aubergine op in gelijke stukken en breng op smaak met peper en zout.

Frituur de salie in de olie en breng op smaak met zout. Prik de gamba onderin zijn staart op de prikker. Prik hierna een stuk aubergine en sluit af met de bovenkant van de gamba. Dip de gamba met de rug in de chipskruimels en top af met een blaadje gefrituurde salie.

Ingrediënten

Chorizo uit rode wijn met aioli en nachocrunch
 Chorizoworst, in plakken van ½ cm
 Scheutje rode wijn
 1 takje rozemarijn
 4 el aioli
 1 bosje bieslook, in fijne ringetjes
 1 handje nacho's, verkruimeld
Tonijn met nori, avocado-limoencrème en komkommer
 10 gr tonijn, in hapklare blokjes
 2 norivellen
 1 avocado
 1 limoen, rasp en sap
 Komkommer, in hapklare blokjes
 Zout
Manchego met serranoham, mosterd en komkommerkruid
 150 gr manchego
 Serranoham, in dunne plakjes
 Franse mosterd
 Komkommerkruid (te koop bij een groenteboer op bestelling)
Gebakken gamba’s met gefrituurde salie en aardappelcrunch
 4 black tiger gamba's, schoongemaakt
 1 teentje knoflook, geperst
 1 el gember, geraspt
 ¼ aubergine, geschild
 Salie
 Witte peper en zout
 ½ l zonnebloemolie
 Klein zakje naturelchips, verkruimeld
Keukenbenodigdheden
 Kleine spuitzak
 Koekenpan
 Keukenmachine
 Staafmixer
 Steelpan
 Keukenfolie
 Magnetron
 Satéprikkers

Instructies

Bereidingswijze
Voor de chorizo
1

Bak de chorizo krokant in een hete droge koekenpan. Voeg de rozamarijn toe en bak deze even mee. Blus af met een scheutje rode wijn en schud de chorizo om in de pan totdat de wijn verdampt is en als een laagje om de chorizo blijft zitten. Steek een satéprikker door de worst en dip de bovenkant in de nacho-crunch en bieslook. Doe de aioli in een spuitzak en zet een paar puntjes aioli op je borrelhapje. Smakelijk!

Voor de tonijn
2

Draai de norivellen tot poeder in de keukenmachine. Pureer het vruchtvlees van de avocado met een staafmixer. Voeg limoenrasp, ¼ van het sap en wat zout naar smaak toe. Vul een spuitzakje met de avocadocrème. Dik een stukje tonijn in de nori en prik deze op een prikker. Prik hiervoor een stukje komkommer gevolgd door nog een stuk tonijn. Top af met avocadocrème.

Voor de manchego
3

Snijd de manchego in plakjes van ½ cm dik en iedere plak weer in 3 even grote punten. Vul een klein spuitzakje met wat mosterd. Draai de serranoham in een staafje en prik op een pikker. Prik bovenop een puntje manchego en zet hier een toefje mosterd op. Leg op de mosterd een bloempje komkommerkruid.

Voor de gamba’s
4

Bak de gamba’s, gember en knoflook in een koekenpan met een beetje olie. Breng op smaak met peper en zout. Wikkel de aubergine in keukenfolie en gaar in de magnetron (2x 2,5 minuut op 800 watt). Deel de aubergine op in gelijke stukken en breng op smaak met peper en zout.

Frituur de salie in de olie en breng op smaak met zout. Prik de gamba onderin zijn staart op de prikker. Prik hierna een stuk aubergine en sluit af met de bovenkant van de gamba. Dip de gamba met de rug in de chipskruimels en top af met een blaadje gefrituurde salie.

Borrelhapjes op een spiesje

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.