Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Borrelplank met mediterrane mezze

Borrelplank met mediterrane mezze

Een lekker uitgebreide borrelplank, maar dan een keer wat anders dan met kaas en worst! Dat is deze plank, gevuld met mezze. Mezze zijn kleine hapjes uit het Midden-Oosten, vergelijkbaar met tapas en antipasti. Ideaal om te serveren bij de borrel. 

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 100 gr falafel
 1 avocado
 1 el crème fraîche
 2 teentjes knoflook
 ½ tl paprikapoeder
 3 geroosterde paprika's
 ¼ tl zout
 ½ tl peper
 1 tl gemalen komijn
 1 el balsamicoazijn
 50 gr walnoten
 ½ tl cayennepeper
 Sap van 1/2 limoen
 100 gr amandelyoghurt
 4 el extra vergine olijfolie
 1 tl za'atar kruiden
 Olie
 1 aubergine
 1 tros cherrytomaten
 100 gr hummus naturel
 1 Libanees platbrood
 50 gr Griekse olijven
Extra keukenbenodigdheden
 Keukenmachine

Bereidingswijze
1

Bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado in de lengte door, verwijder de pit en lepel de avocado uit. Pureer de avocado met de crème fraîche, de helft van de knoflook en paprikapoeder tot een guacamole.

2

Maal in een keukenmachine de geroosterde paprika’s, zout, peper, komijn, balsamicoazijn, walnoten, de andere helft van de knoflook, cayennepeper en limoensap tot een paprikadip.

3

Schenk de amandelyoghurt in een schaaltje. Garneer met extra vergine olijfolie en za’atar kruiden.

4

Verhit een beetje olie in een grillpan. Halveer de aubergine in de lengte en snijd in lange parten. Rooster de aubergine en cherrytomaten aan het takje in de grillpan circa 8 min. totdat er mooie grillstrepen ontstaan.

5

Serveer de guacamole, paprikadip, yoghurtdip en hummus in aparte schaaltjes. Zet deze op de borrelplank, samen met het Libanees brood, falafel, olijven, gegrilde aubergine en tomaatjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 100 gr falafel
 1 avocado
 1 el crème fraîche
 2 teentjes knoflook
 ½ tl paprikapoeder
 3 geroosterde paprika's
 ¼ tl zout
 ½ tl peper
 1 tl gemalen komijn
 1 el balsamicoazijn
 50 gr walnoten
 ½ tl cayennepeper
 Sap van 1/2 limoen
 100 gr amandelyoghurt
 4 el extra vergine olijfolie
 1 tl za'atar kruiden
 Olie
 1 aubergine
 1 tros cherrytomaten
 100 gr hummus naturel
 1 Libanees platbrood
 50 gr Griekse olijven
Extra keukenbenodigdheden
 Keukenmachine

Instructies

Bereidingswijze
1

Bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado in de lengte door, verwijder de pit en lepel de avocado uit. Pureer de avocado met de crème fraîche, de helft van de knoflook en paprikapoeder tot een guacamole.

2

Maal in een keukenmachine de geroosterde paprika’s, zout, peper, komijn, balsamicoazijn, walnoten, de andere helft van de knoflook, cayennepeper en limoensap tot een paprikadip.

3

Schenk de amandelyoghurt in een schaaltje. Garneer met extra vergine olijfolie en za’atar kruiden.

4

Verhit een beetje olie in een grillpan. Halveer de aubergine in de lengte en snijd in lange parten. Rooster de aubergine en cherrytomaten aan het takje in de grillpan circa 8 min. totdat er mooie grillstrepen ontstaan.

5

Serveer de guacamole, paprikadip, yoghurtdip en hummus in aparte schaaltjes. Zet deze op de borrelplank, samen met het Libanees brood, falafel, olijven, gegrilde aubergine en tomaatjes.

Borrelplank met mediterrane mezze
Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Hubert Beck Pinot Blanc 2019: Bij dit gerecht kies ik voor een lekkere borrelwijn uit de Elzas die geschikt is om bij verschillende gerechten te schenken. Deze frisse Pinot Blanc kan ook gedronken worden als aperitief.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.