Braziliaanse visstoof ‘moqueca’

Braziliaanse visstoof

‘Moqueca’ of Braziliaanse visstoof is een traditioneel Braziliaans gerecht. Het oorspronkelijke recept bevat palmolie wat het gerecht een bijzondere smaak en kleur geeft. Toch kun je dit recept ook prima zonder palmolie bereiden. In dit recept krijgt het gerecht zijn kleur en smaak van de tomatenpuree en kokosmelk. De in limoen gemarineerde heilbot maakt het gerecht helemaal af!

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd25 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 200 gr notenrijst
 350 gr heilbot
 1 limoen, sap en rasp
 2 el olijfolie
 2 sjalotten
 1 wortel
 1 rode paprika
 4 4 teentjes knoflook, fijngesneden
 ½ rode peper
 1 el tomatenpuree
 2 el paprikapoeder
 1 tl komijn
 250 ml visbouillon
 2 tomaten
 400 ml kokosmelk
 Peper en zout
 Peterselie, fijngehakt
Keukenbenodigdheden
 Pan met dikke bodem
 Mengkom
 Kookpan

Bereidingswijze
1

Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Droog de heilbot met keukenpapier en snijd in stukken van 5 cm. Meng de stukken in een kom met het limoensap- en rasp. Zet de kom afgedekt op een koele plek.

3

Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd samen met de sjalotten fijn. Snijd de wortel, rode paprika en de tomaten in blokjes van 1-2 cm. Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en laat de sjalotten, wortel, paprika en knoflook 5 minuten op laag vuur garen.

4

Voeg de rode peper, tomatenpuree, paprikapoeder en komijn toe. Laat de specerijen 1 minuut meebakken om de smaak vrij te laten komen.

5

Voeg de visbouillon, kokosmelk en tomaten toe en breng aan de kook. Leg de heilbot in de pan en laat ongeveer 5-6 min meegaren in de pan. Zorg dat de heilbot goed bedekt is met vocht om de hele vis evenredig te garen. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de fijngehakte peterselie.

Ingrediënten

Ingrediënten
 200 gr notenrijst
 350 gr heilbot
 1 limoen, sap en rasp
 2 el olijfolie
 2 sjalotten
 1 wortel
 1 rode paprika
 4 4 teentjes knoflook, fijngesneden
 ½ rode peper
 1 el tomatenpuree
 2 el paprikapoeder
 1 tl komijn
 250 ml visbouillon
 2 tomaten
 400 ml kokosmelk
 Peper en zout
 Peterselie, fijngehakt
Keukenbenodigdheden
 Pan met dikke bodem
 Mengkom
 Kookpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Droog de heilbot met keukenpapier en snijd in stukken van 5 cm. Meng de stukken in een kom met het limoensap- en rasp. Zet de kom afgedekt op een koele plek.

3

Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd samen met de sjalotten fijn. Snijd de wortel, rode paprika en de tomaten in blokjes van 1-2 cm. Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en laat de sjalotten, wortel, paprika en knoflook 5 minuten op laag vuur garen.

4

Voeg de rode peper, tomatenpuree, paprikapoeder en komijn toe. Laat de specerijen 1 minuut meebakken om de smaak vrij te laten komen.

5

Voeg de visbouillon, kokosmelk en tomaten toe en breng aan de kook. Leg de heilbot in de pan en laat ongeveer 5-6 min meegaren in de pan. Zorg dat de heilbot goed bedekt is met vocht om de hele vis evenredig te garen. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de fijngehakte peterselie.

Braziliaanse visstoof ‘moqueca’

Op zoek naar meer inspiratie voor een heerlijke avondmaaltijd? Check hier nog meer lekkere recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.