Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Broccoli-doperwtenburger met krieltjes

Een vegetarische burger saai? Dat is deze burger zeker niet! Door de doperwten en broccoli krijgt de burger een felle groene kleur en is de burger ook nog eens gezond. Broccoli is namelijk een van de meest eiwitrijke groenten, die overigens veel vezels en vitaminen bevat.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding6 minutenKooktijd29 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten
 150 gr diepvries doperwten
 150 gr broccoli roosjes
 30 gr speltvlokken
 Peper en zout
 ½ tl komijn
 400 gr krieltjes
 1 tl gerookte paprikapoeder
 3 el olie
 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
 1 tomaat
 40 gr sla melange
 2 el tzatziki saus
 2 afgebakken Italiaanse bollen

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet kokend water over de erwten en laat 5 min. staan. Kook de broccoli in 4 min. gaar. Giet het water van de erwten en broccoli af. Mix met behulp van een staafmixer de erwten, broccoli en volkoren speltvlokken door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en komijn. Plaats de puree in de koelkast en laat afkoelen.

2

Meng in een kom de krieltjes en paprikapoeder met 1 el olie. Verspreid de aardappeltjes over een bakplaat. Bak de krieltjes in 20 min. goudbruin.

3

Haal de puree uit de koelkast en vorm hier twee gelijke burgers van. Bedek de burgers met de Parmezaanse kaas. Verhit olie in een koekenpan en bak de burgers rondom bruin en stevig. Snijd de tomaat in plakjes. Beleg de Italiaanse bol met tomaat, sla, tzatziki en de groene burger. Serveer met de krieltjes.

Tip: gebruik een bakring voor een perfect ronde burger.

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 gr diepvries doperwten
 150 gr broccoli roosjes
 30 gr speltvlokken
 Peper en zout
 ½ tl komijn
 400 gr krieltjes
 1 tl gerookte paprikapoeder
 3 el olie
 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
 1 tomaat
 40 gr sla melange
 2 el tzatziki saus
 2 afgebakken Italiaanse bollen

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet kokend water over de erwten en laat 5 min. staan. Kook de broccoli in 4 min. gaar. Giet het water van de erwten en broccoli af. Mix met behulp van een staafmixer de erwten, broccoli en volkoren speltvlokken door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en komijn. Plaats de puree in de koelkast en laat afkoelen.

2

Meng in een kom de krieltjes en paprikapoeder met 1 el olie. Verspreid de aardappeltjes over een bakplaat. Bak de krieltjes in 20 min. goudbruin.

3

Haal de puree uit de koelkast en vorm hier twee gelijke burgers van. Bedek de burgers met de Parmezaanse kaas. Verhit olie in een koekenpan en bak de burgers rondom bruin en stevig. Snijd de tomaat in plakjes. Beleg de Italiaanse bol met tomaat, sla, tzatziki en de groene burger. Serveer met de krieltjes.

Tip: gebruik een bakring voor een perfect ronde burger.

Broccoli-doperwtenburger met krieltjes

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.