Broccoli Doperwtenburger Met Krieltjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Broccoli-doperwtenburger met krieltjes

Een vegetarische burger saai? Dat is deze burger zeker niet! Door de doperwten en broccoli krijgt de burger een felle groene kleur en is de burger ook nog eens gezond. Broccoli is namelijk een van de meest eiwitrijke groenten, die overigens veel vezels en vitaminen bevat.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept broccoli-doperwtenburger met krieltjes

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet kokend water over de erwten en laat 5 min. staan. Kook de broccoli in 4 min. gaar. Giet het water van de erwten en broccoli af. Mix met behulp van een staafmixer de erwten, broccoli en volkoren speltvlokken door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en komijn. Plaats de puree in de koelkast en laat afkoelen.
2
Meng in een kom de krieltjes en paprikapoeder met 1/3 van de olie. Verspreid de aardappeltjes over een bakplaat. Bak de krieltjes in 20 min. goudbruin.
3
Haal de puree uit de koelkast en vorm hier twee gelijke burgers van. Bedek de burgers met de Parmezaanse kaas. Verhit olie in een koekenpan en bak de burgers rondom bruin en stevig. Snijd de tomaat in plakjes. Beleg de Italiaanse bol met tomaat, sla, tzatziki en de groene burger. Serveer met de krieltjes. Tip: gebruik een bakring van 10 cm voor een perfect ronde burger.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via