Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Broodje tapas kaas

Tapas, maar dan op een rijkelijk belegd broodje. Met deze broodjes waan je je direct op een Spaans terras. Heerlijk belegd met romige oude kaassalade, groenten, allioli en natuurlijk besprenkeld met olijfolie van kwaliteit. Heerlijk in combinatie met Desperados Original bier.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 2 wortels
 2 tl Carbonell Traditioneel Olijfolie
 ½ rode ui
 4 Enrico Zongedroogde tomaten met kruiden in water
 2 ciabatta broodjes, afgebakken
 2 el Carbonell Zwarte Olijven Gesneden
 1 bakje Johma Oudekaas Salade
 Handje veldsla
 2 tl Chovi Allioli
 2 tl Carbonell Extra Virgen Olijfolie

Bereidingswijze
1

Schaaf de wortel in linten met een kaasschaaf. Verhit ondertussen een grillpan. Smeer de linten in met de traditionele olijfolie. Gril de wortellinten totdat deze zacht zijn en grillstrepen hebben. Rol de wortellinten op tot roosjes en zet apart.

2

Snijd de rode ui in halve ringen. Laat de zongedroogde tomaten en de olijven uitlekken.

3

Snijd de ciabatta broodjes doormidden en besmeer rijkelijk met de oude kaassalade. Beleg met rode ui, olijven, zongedroogde tomaatjes en veldsla. Garneer met de wortelroosjes en verdeel de allioli over het broodje. Besprenkel tot slot met de extra virgen olijfolie.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 wortels
 2 tl Carbonell Traditioneel Olijfolie
 ½ rode ui
 4 Enrico Zongedroogde tomaten met kruiden in water
 2 ciabatta broodjes, afgebakken
 2 el Carbonell Zwarte Olijven Gesneden
 1 bakje Johma Oudekaas Salade
 Handje veldsla
 2 tl Chovi Allioli
 2 tl Carbonell Extra Virgen Olijfolie

Instructies

Bereidingswijze
1

Schaaf de wortel in linten met een kaasschaaf. Verhit ondertussen een grillpan. Smeer de linten in met de traditionele olijfolie. Gril de wortellinten totdat deze zacht zijn en grillstrepen hebben. Rol de wortellinten op tot roosjes en zet apart.

2

Snijd de rode ui in halve ringen. Laat de zongedroogde tomaten en de olijven uitlekken.

3

Snijd de ciabatta broodjes doormidden en besmeer rijkelijk met de oude kaassalade. Beleg met rode ui, olijven, zongedroogde tomaatjes en veldsla. Garneer met de wortelroosjes en verdeel de allioli over het broodje. Besprenkel tot slot met de extra virgen olijfolie.

Broodje tapas kaas

Tip: Wil je Spaanse pinchos maken om de broodjes als tapas te serveren? Bekijk het pinchos recept! Bekijk ook de andere varianten op de themapagina.

Broodje tapas kaas

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.