Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Broodje tapas tonijn

Tapas, dat is altijd genieten! Wij bedachten een leuke variant: een broodje tapas met heerlijke tonijnsalade. Rijkelijk belegd met olijven, sweet peppers, kappertjes en afgetopt met extra virgen olijfolie voor nóg meer smaak. Heerlijk in combinatie met Desperados Original bier.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 1 courgette
 2 tl Carbonell Traditioneel Olijfolie
 ½ rode ui
 2 el Carbonell Groene Olijven Gesneden
 4 Peppadew sweet peppers mild
 2 tl Carbonell Kappertjes
 2 ciabatta broodjes, afgebakken
 1 bakje Johma Tonijnsalade
 Handje rucola
 2 tl Carbonell Extra Virgen Olijfolie

Bereidingswijze
1

Snijd de onder- en bovenkant van de courgette en schaaf de courgette in lange linten met een kaasschaaf. Verhit een grillpan. Smeer de courgettelinten in met de traditionele olijfolie. Gril de linten totdat deze zacht zijn en grillstrepen hebben. Rol de courgettelinten op tot roosjes en zet apart.

2

Snijd een halve rode ui in halve ringen. Laat de groene gesneden olijven, sweet peppers en kappertjes uitlekken. Snijd de sweet peppers in vieren.

3

Snijd de broodjes doormidden en besmeer rijkelijk met de Johma Tonijnsalade. Beleg met rode ui, groene olijven, sweet peppers en kappertjes. Beleg met wat rucola en plaats de courgetteroosjes aan de rand van het broodje. Besprenkel tot slot met de extra virgen olijfolie.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 courgette
 2 tl Carbonell Traditioneel Olijfolie
 ½ rode ui
 2 el Carbonell Groene Olijven Gesneden
 4 Peppadew sweet peppers mild
 2 tl Carbonell Kappertjes
 2 ciabatta broodjes, afgebakken
 1 bakje Johma Tonijnsalade
 Handje rucola
 2 tl Carbonell Extra Virgen Olijfolie

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de onder- en bovenkant van de courgette en schaaf de courgette in lange linten met een kaasschaaf. Verhit een grillpan. Smeer de courgettelinten in met de traditionele olijfolie. Gril de linten totdat deze zacht zijn en grillstrepen hebben. Rol de courgettelinten op tot roosjes en zet apart.

2

Snijd een halve rode ui in halve ringen. Laat de groene gesneden olijven, sweet peppers en kappertjes uitlekken. Snijd de sweet peppers in vieren.

3

Snijd de broodjes doormidden en besmeer rijkelijk met de Johma Tonijnsalade. Beleg met rode ui, groene olijven, sweet peppers en kappertjes. Beleg met wat rucola en plaats de courgetteroosjes aan de rand van het broodje. Besprenkel tot slot met de extra virgen olijfolie.

Broodje tapas tonijn

Tip: Wil je Spaanse pinchos maken? Bekijk de pinchos variant van dit recept! Bekijk ook de andere varianten van dit recept op de themapagina.

Broodje tapas tonijn

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.