Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Brownie van pure chocolade met amandelen en kersen

Brownie van pure chocolade met amandelen en kersen

De perfecte brownie; een knapperige buitenkant met een heerlijke smeuïge binnenkant. Deze feestelijke pure chocoladebrownie met amandelen wordt afgetopt met kersen. Supermakkelijk te maken en heerlijk voor bij de koffie of thee, maar natuurlijk ook gewoon als dessert.

NiveauGemiddeld

Voorziet in16 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd40 minutenTotale Tijd55 minuten

Ingrediënten
 375 gr boter
 200 gr pure chocolade
 3 grote eieren
 500 gr suiker
 ½ tl zout
 1 tl vanille extract
 190 gr bloem
 6 el cacaopoeder (38 gr)
 100 gr geroosterde amandelen
 430 gr kersen taartvulling
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer
 Vierkant bakblik (23 cm)

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 175°C. Smelt de boter en de pure chocolade apart van elkaar au bain-marie. Mix de eieren en suiker tot een luchtig schuim met een handmixer. Voeg hier boter, zout, vanille extract en bloem aan toe. Schep ¼ van het beslag in een kommetje en zet dit apart. Meng bij de overige ¾ van het beslag de gesmolten pure chocolade en cacaopoeder.

2

Giet het chocoladebeslag in een met bakpapier beklede vierkant bakblik. Strooi de amandelen over het beslag en strijk dit glad. Giet vervolgens het apart gezette deel van het beslag over de amandelen. Bak de brownie 40 minuten in het middel van de oven.

3

Laat de brownie afkoelen en top deze vervolgens af met de kersen taartvulling. Snijd de brownie in 16 vierkante blokjes.

Ingrediënten

Ingrediënten
 375 gr boter
 200 gr pure chocolade
 3 grote eieren
 500 gr suiker
 ½ tl zout
 1 tl vanille extract
 190 gr bloem
 6 el cacaopoeder (38 gr)
 100 gr geroosterde amandelen
 430 gr kersen taartvulling
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer
 Vierkant bakblik (23 cm)

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 175°C. Smelt de boter en de pure chocolade apart van elkaar au bain-marie. Mix de eieren en suiker tot een luchtig schuim met een handmixer. Voeg hier boter, zout, vanille extract en bloem aan toe. Schep ¼ van het beslag in een kommetje en zet dit apart. Meng bij de overige ¾ van het beslag de gesmolten pure chocolade en cacaopoeder.

2

Giet het chocoladebeslag in een met bakpapier beklede vierkant bakblik. Strooi de amandelen over het beslag en strijk dit glad. Giet vervolgens het apart gezette deel van het beslag over de amandelen. Bak de brownie 40 minuten in het middel van de oven.

3

Laat de brownie afkoelen en top deze vervolgens af met de kersen taartvulling. Snijd de brownie in 16 vierkante blokjes.

Brownie van pure chocolade met amandelen en kersen

Nog meer inspiratie? Bekijk onze desserts!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.