Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Bruschetta met wortel en geitenkaas

Bruschetta met wortel en geitenkaas

Wij zijn absoluut fan van de Italiaanse keuken! Van pasta’s tot pizza’s en lasagne, we krijgen er niet genoeg van. Zo is bruschetta een van dé gerechten om te maken voor een borrel. De basis bestaat uit gegrild brood en ingesmeerd met knoflook en olijfolie, maar je kunt er allerlei variaties op maken. Neem bijvoorbeeld de bruschetta met wortel en geitenkaas, een heerlijke combinatie waar je zeker van zal genieten!

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd30 minutenTotale Tijd45 minuten

Ingrediënten
 400 gr wortelen
 2 teentjes knoflook
 3 el olijfolie
 2 el honing
 100 gr geitenkaasspread
 2 el mierikswortel
 5 gr verse basilicum
 Peper en zout
 1 stokbrood
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Knoflookpers

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200 ℃. Was en schrap de wortelen. Meng de knoflook met olijfolie en honing in een kommetje. Pers met de knoflookpers twee teentjes knoflook uit, voeg toe aan het oliemengsel en marineer hier de geschrapte wortelen in.

2

Stort de wortelen en marinade op een met bakpapier beklede bakplaat en laat 25-30 minuten garen in de oven. Als je ziet dat de wortelen te bruin worden door de honing, kun je ze afdekken met aluminiumfolie.

3

Snijd het stokbrood schuin af in 12 gelijke plakken. Meng de geitenkaasspread met de mierikswortel en snijd de basilicum fijn.

4

Als de wortels gaar zijn kun je ze uit de oven halen om af te laten koelen. Leg een nieuw bakpapiertje op de bakplaat en leg hier de schuin afgesneden stokbroodjes op. Besprenkel de stokbroodjes met een klein beetje olijfolie en bak in 6 minuten goudbruin in de oven.

5

Snijd ondertussen de gegaarde wortelen in kleine blokjes van 1x1 cm. Bestrijk de afgebakken stokbroodjes met geitenkaas en leg de wortelblokjes erop. Top het geheel af met basilicum en honing naar wens.

Ingrediënten

Ingrediënten
 400 gr wortelen
 2 teentjes knoflook
 3 el olijfolie
 2 el honing
 100 gr geitenkaasspread
 2 el mierikswortel
 5 gr verse basilicum
 Peper en zout
 1 stokbrood
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Knoflookpers

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200 ℃. Was en schrap de wortelen. Meng de knoflook met olijfolie en honing in een kommetje. Pers met de knoflookpers twee teentjes knoflook uit, voeg toe aan het oliemengsel en marineer hier de geschrapte wortelen in.

2

Stort de wortelen en marinade op een met bakpapier beklede bakplaat en laat 25-30 minuten garen in de oven. Als je ziet dat de wortelen te bruin worden door de honing, kun je ze afdekken met aluminiumfolie.

3

Snijd het stokbrood schuin af in 12 gelijke plakken. Meng de geitenkaasspread met de mierikswortel en snijd de basilicum fijn.

4

Als de wortels gaar zijn kun je ze uit de oven halen om af te laten koelen. Leg een nieuw bakpapiertje op de bakplaat en leg hier de schuin afgesneden stokbroodjes op. Besprenkel de stokbroodjes met een klein beetje olijfolie en bak in 6 minuten goudbruin in de oven.

5

Snijd ondertussen de gegaarde wortelen in kleine blokjes van 1x1 cm. Bestrijk de afgebakken stokbroodjes met geitenkaas en leg de wortelblokjes erop. Top het geheel af met basilicum en honing naar wens.

Bruschetta met wortel en geitenkaas

Tip: geen fan van geitenkaas? Je kunt de geitenkaasspread gemakkelijk vervangen door zuivelspread of feta.

Benieuwd naar hoe je bruschetta nog meer kan maken dan met geitenkaas en wortel? Bekijk dan hier het recept voor onze typisch Italiaanse bruschetta!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.