Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Burrito bowl met cajunkip

Burrito bowl

Soms heb je geen tijd of zin om in de keuken te staan. Mealpreppen is in dat geval dé oplossing. Hierdoor zet je met weinig moeite toch een zelfbereide maaltijd op tafel! Probeer deze heerlijke burrito bowl met zelfgemaakte tomatensalsa.

Wist je dat je naast avondmaaltijden ook baksels kunt meal preppen? Bijvoorbeeld deze chocolate chip cookies.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 800 gr kipdijfilet
 2 el olijfolie
 1 tl cajunkruiden
 400 gr rijst
 2 sjalotten
 3 teentjes knoflook
 400 gr tomatenblokjes
 ½ bosje koriander (eventueel extra ter garnering)
 2 tl tacokruiden
 400 gr mais
 400 gr zwarte bonen
 2 limoenen
 200 gr crème fraîche
 200 gr geraspte kaas
 Optioneel: 2 avocado’s

Bereidingswijze
1

Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak met 1 el olie goudbruin in een koekenpan. Voeg de cajunkruiden toe en bak nog even mee.

2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Snijd de sjalotten en knoflook fijn. Verwarm 1 el olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur tot de knoflook en ui glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en bak 1 min. mee. Hak een half bosje koriander fijn en voeg met de tacokruiden toe aan de tomatensalsa. Laat afkoelen.

4

Giet de bonen en maïs af. Zet 4 bakjes klaar. Verdeel de kip, bonen, maïs en rijst over de bakjes. Snijd de limoenen in partjes en verdeel over de bakjes. Top de burrito bowl af met een flinke eetlepel tomatensalsa, crème fraîche en geraspte kaas. Laat afkoelen.

5

Zet de bakjes in de vriezer. Zorg dat de bakjes diepvries- en magnetronbestendig zijn. De bakjes kunnen tot een maand in de vriezer bewaard worden.

6

Zin in een overheerlijke burrito bowl? Haal een bakje uit de vriezer houd het schijfje limoen apart. Verwarm in de magnetron op 600 Watt voor 6 min. In een ovenbestendig bakje hebben kan de burrito bowl ook in de oven opgewarmd worden op 180ºC voor 25 min.

7

Voeg eventueel avocado en extra koriander toe ter garnering.

Ingrediënten

Ingrediënten
 800 gr kipdijfilet
 2 el olijfolie
 1 tl cajunkruiden
 400 gr rijst
 2 sjalotten
 3 teentjes knoflook
 400 gr tomatenblokjes
 ½ bosje koriander (eventueel extra ter garnering)
 2 tl tacokruiden
 400 gr mais
 400 gr zwarte bonen
 2 limoenen
 200 gr crème fraîche
 200 gr geraspte kaas
 Optioneel: 2 avocado’s

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak met 1 el olie goudbruin in een koekenpan. Voeg de cajunkruiden toe en bak nog even mee.

2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Snijd de sjalotten en knoflook fijn. Verwarm 1 el olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur tot de knoflook en ui glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en bak 1 min. mee. Hak een half bosje koriander fijn en voeg met de tacokruiden toe aan de tomatensalsa. Laat afkoelen.

4

Giet de bonen en maïs af. Zet 4 bakjes klaar. Verdeel de kip, bonen, maïs en rijst over de bakjes. Snijd de limoenen in partjes en verdeel over de bakjes. Top de burrito bowl af met een flinke eetlepel tomatensalsa, crème fraîche en geraspte kaas. Laat afkoelen.

5

Zet de bakjes in de vriezer. Zorg dat de bakjes diepvries- en magnetronbestendig zijn. De bakjes kunnen tot een maand in de vriezer bewaard worden.

6

Zin in een overheerlijke burrito bowl? Haal een bakje uit de vriezer houd het schijfje limoen apart. Verwarm in de magnetron op 600 Watt voor 6 min. In een ovenbestendig bakje hebben kan de burrito bowl ook in de oven opgewarmd worden op 180ºC voor 25 min.

7

Voeg eventueel avocado en extra koriander toe ter garnering.

Burrito bowl

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.