Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Caesarsalade met ansjovisdressing

Caesarsalade met ansjovisdressing

Kan jij een lekkere caesarsalade wel waarderen? Dan moet je deze variant absoluut een keertje proberen! Wij geven de salade een twist met gegrilde baby romaine sla voor een knapperige bite. De salade wordt afgetopt met zelfgemaakte croutons en een klassieke dressing van ansjovis.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 3 gepelde teentjes knoflook
 2 ansjovisfilets
 1 eidooier
 ½ el mosterd
 ½ citroen, sap
 150 ml zonnebloemolie
 2 eieren
 1 verse ciabatta
 4 el olijfolie
 2 takjes rozemarijn
 2 stuks baby romaine sla
 40 gr Parmezaanse kaas
 Handje tuinkers

Bereidingswijze
1

Pers 1 teen knoflook uit, snijd de ansjovisfilets fijn en meng met de eidooier, mosterd en het citroensap. Voeg druppel voor druppel de zonnebloemolie toe en blijf kloppen zodat je een mayonaise-achtige substantie krijgt.

2

Kook de eieren 6 à 8 min. Laat schrikken met ijskoud water en zet apart. Scheur grove stukken van de ciabatta om croutons van te maken.

3

Verhit olijfolie in een grote pan en voeg hier de takjes rozemarijn en overige teentjes knoflook aan toe. Bak de croutons krokant en goudbruin in 8 min.

4

Verwarm ondertussen een grillpan op hoog vuur. Halveer de baby romaine sla in de lengte, besmeer met een klein beetje olie en grill de sla circa 4 min. aan de platte kant.

5

Pel en halveer de eieren. Schaaf de Parmezaanse kaas zodat er kaassnippers ontstaan.

6

Verdeel de gegrilde sla, croutons, eieren en Parmezaanse kaas over 2 borden. Top de salade af met tuinkers en de ansjovisdressing.

Tip: is de dressing te dik om over de salade te sprenkelen? Verdun deze dan met een beetje water.

Ingrediënten

Ingrediënten
 3 gepelde teentjes knoflook
 2 ansjovisfilets
 1 eidooier
 ½ el mosterd
 ½ citroen, sap
 150 ml zonnebloemolie
 2 eieren
 1 verse ciabatta
 4 el olijfolie
 2 takjes rozemarijn
 2 stuks baby romaine sla
 40 gr Parmezaanse kaas
 Handje tuinkers

Instructies

Bereidingswijze
1

Pers 1 teen knoflook uit, snijd de ansjovisfilets fijn en meng met de eidooier, mosterd en het citroensap. Voeg druppel voor druppel de zonnebloemolie toe en blijf kloppen zodat je een mayonaise-achtige substantie krijgt.

2

Kook de eieren 6 à 8 min. Laat schrikken met ijskoud water en zet apart. Scheur grove stukken van de ciabatta om croutons van te maken.

3

Verhit olijfolie in een grote pan en voeg hier de takjes rozemarijn en overige teentjes knoflook aan toe. Bak de croutons krokant en goudbruin in 8 min.

4

Verwarm ondertussen een grillpan op hoog vuur. Halveer de baby romaine sla in de lengte, besmeer met een klein beetje olie en grill de sla circa 4 min. aan de platte kant.

5

Pel en halveer de eieren. Schaaf de Parmezaanse kaas zodat er kaassnippers ontstaan.

6

Verdeel de gegrilde sla, croutons, eieren en Parmezaanse kaas over 2 borden. Top de salade af met tuinkers en de ansjovisdressing.

Tip: is de dressing te dik om over de salade te sprenkelen? Verdun deze dan met een beetje water.

Caesarsalade met ansjovisdressing

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.