Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Chaffles met Le Gruyère AOP

Chaffles

We kennen allemaal zoete wafels, maar wij gaan deze keer voor hartige wafels. Hierbij is kaas het hoofdingrediënt en maken we er chaffles van, een combinatie van cheese en waffle. Helemaal hip en lekker als lunch, tussendoor of zelfs als voorgerecht voor de kerst. Wil je zien hoe je dit gerecht zelf maakt? Bekijk dan de video onderaan deze pagina.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 180 gr Le Gruyère AOP
 3 eieren
 30 gr ongezouten ongebrande walnoten
 1 mandarijn, gepeld
 1 takje basilicum
 120 gr crème fraîche
 1 el honing
 1 tl olie
Extra keukenbenodigdheden
 Wafelijzer

Bereidingswijze
1

Rasp de kaas en houd 30 gr apart. Mix de rest van de kaas met de eieren.

2

Verwarm een wafelijzer en olie goed in. Schep de helft van het kaasmengsel op het wafelijzer. Doe dicht en bak voor 4 minuten op hoge stand. Herhaal dit met de rest van het kaasmengsel.

3

Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin. Schil de mandarijn en haal de blaadjes van het basilicum takje.

4

Haal de chaffle uit het wafelijzer en verdeel de crème fraîche, mandarijn partjes, geroosterde walnoten en basilicumblaadjes over de chaffles. Giet als het laatst de honing erover en garneer met de overgebleven geraspte kaas.

5

Serveer de chaffles warm.

Tip!
De chaffles kun je eindeloos garneren met toppings naar keuze.

Ingrediënten

Ingrediënten
 180 gr Le Gruyère AOP
 3 eieren
 30 gr ongezouten ongebrande walnoten
 1 mandarijn, gepeld
 1 takje basilicum
 120 gr crème fraîche
 1 el honing
 1 tl olie
Extra keukenbenodigdheden
 Wafelijzer

Instructies

Bereidingswijze
1

Rasp de kaas en houd 30 gr apart. Mix de rest van de kaas met de eieren.

2

Verwarm een wafelijzer en olie goed in. Schep de helft van het kaasmengsel op het wafelijzer. Doe dicht en bak voor 4 minuten op hoge stand. Herhaal dit met de rest van het kaasmengsel.

3

Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin. Schil de mandarijn en haal de blaadjes van het basilicum takje.

4

Haal de chaffle uit het wafelijzer en verdeel de crème fraîche, mandarijn partjes, geroosterde walnoten en basilicumblaadjes over de chaffles. Giet als het laatst de honing erover en garneer met de overgebleven geraspte kaas.

5

Serveer de chaffles warm.

Tip!
De chaffles kun je eindeloos garneren met toppings naar keuze.

Chaffles met Le Gruyère AOP

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.