Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chaffles met Le Gruyère AOP

We kennen allemaal zoete wafels, maar wij gaan deze keer voor hartige wafels. Hierbij is kaas het hoofdingrediënt en maken we er chaffles van, een combinatie van cheese en waffle. Helemaal hip en lekker als lunch, tussendoor of zelfs als voorgerecht voor de kerst.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept chaffles met le gruyère aop

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Rasp de kaas en houd 30 gr apart. Mix de rest van de kaas met de eieren.
2
Verwarm een wafelijzer en olie goed in. Schep de helft van het kaasmengsel op het wafelijzer. Doe dicht en bak voor 4 minuten op hoge stand. Herhaal dit met de rest van het kaasmengsel.
3
Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin. Schil de mandarijn en haal de blaadjes van het basilicum takje.
4
Haal de chaffle uit het wafelijzer en verdeel de crème fraîche, mandarijn partjes, geroosterde walnoten en basilicumblaadjes over de chaffles. Giet als het laatst de honing erover en garneer met de overgebleven geraspte kaas.
5
Serveer de chaffles warm.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via