Chia pudding met banaan en frambozen

chia pudding

Toetje, ontbijt… wanneer je er ook zin in hebt, deze chia pudding met banaan en frambozen is heerlijk! Het zuurtje van de frambozen gaat goed samen met de romige, zoete smaak van de bananen. En heb je even wat minder tijd om dit gerecht voor te bereiden? Dan kun je de chia pudding ook gemakkelijk een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd5 minutenKooktijd4 uren 25 minutenTotale Tijd4 uren 30 minuten

Ingrediënten
 2 bananen (+ extra ter garnering)
 200 gr diepvriesframbozen
 300 ml (amandel)melk
 6 el chiazaad
 75 gr verse blauwe bessen
 75 gr verse frambozen
 5 gr munt (+ extra ter garnering)
Keukenbenodigdheden
 Keukenmachine

Bereidingswijze
1

Pureer de diepvriesframbozen met de munt. Voeg na het pureren 2 el chiazaad toe, dek af en zet opzij.

2

Pureer de twee bananen met de melk tot er geen stukjes meer in zitten. Voeg na het pureren 4 el chiazaad toe en dek af. Zet zowel het bananenmengsel als het frambozenmengsel 2-4 uur in de koelkast om op te stijven.

3

Meng 2 el frambozenpudding met 6 el bananenpudding. Bedek de bodem van twee glaasjes met de overgebleven frambozenpudding. Schep hierna 4 el van de frambozen-bananenmix in ieder glaasje. Verdeel vervolgens de overgebleven bananenpudding over de glaasjes en top af met verse frambozen, munt, banaan en blauwe bessen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 bananen (+ extra ter garnering)
 200 gr diepvriesframbozen
 300 ml (amandel)melk
 6 el chiazaad
 75 gr verse blauwe bessen
 75 gr verse frambozen
 5 gr munt (+ extra ter garnering)
Keukenbenodigdheden
 Keukenmachine

Instructies

Bereidingswijze
1

Pureer de diepvriesframbozen met de munt. Voeg na het pureren 2 el chiazaad toe, dek af en zet opzij.

2

Pureer de twee bananen met de melk tot er geen stukjes meer in zitten. Voeg na het pureren 4 el chiazaad toe en dek af. Zet zowel het bananenmengsel als het frambozenmengsel 2-4 uur in de koelkast om op te stijven.

3

Meng 2 el frambozenpudding met 6 el bananenpudding. Bedek de bodem van twee glaasjes met de overgebleven frambozenpudding. Schep hierna 4 el van de frambozen-bananenmix in ieder glaasje. Verdeel vervolgens de overgebleven bananenpudding over de glaasjes en top af met verse frambozen, munt, banaan en blauwe bessen.

Chia pudding met banaan en frambozen

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.