Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Chili tofu met courgette noedels

Chili tofu met courgette noedels

Breng je tofu op smaak met een heerlijke zelfgemaakte marinade met wat pit. Lekker in combinatie met noedels van courgette voor een lichte maaltijd. Wil je het gerecht pittiger maken? Voeg dan rode peper toe tijdens het wokken of ga voor sambal naar smaak in de marinade.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 250 gr tofu
 1 el rijstazijn
 5 el sojasaus
 1 tl suiker
 2 tl gedroogde chilipeper
 1 el sesamolie
 1 courgette
 2 el zonnebloemolie
 1 lente-ui
 1 limoen
 100 gr ongezouten pinda’s
 1 el sesamzaad

Bereidingswijze
1

Snijd de tofu in plakken. Maak een marinade van de rijstazijn, sojasaus, suiker, sesamolie en de helft van de chilipoeder. Leg de plakken tofu in de marinade en laat 10 min. marineren.

2

Snijd de courgette met behulp van een spirelli tot noedels (of gebruik kant-en-klare courgette spaghetti).

3

Haal de plakken tofu uit de marinade en zet de overgebleven marinade apart. Verhit de zonnebloemolie in een wokpan en wok de gemarineerde tofu in 5 min. krokant. Haal uit de pan en voeg de overgebleven marinade toe aan de pan. Laat 2 min. inkoken en giet in een kommetje. Wok de courgette noedels 2 min. op hoog vuur in dezelfde pan.

4

Snijd de lente-ui in ringen en de limoen in partjes.

5

Verdeel de courgette noedels over twee kommen en garneer met de chili tofu, lente-ui, pinda’s, een partje limoen, resterende chilipeper en wat sesamzaad. Serveer met de ingekookte marinade.

Ingrediënten

Ingrediënten
 250 gr tofu
 1 el rijstazijn
 5 el sojasaus
 1 tl suiker
 2 tl gedroogde chilipeper
 1 el sesamolie
 1 courgette
 2 el zonnebloemolie
 1 lente-ui
 1 limoen
 100 gr ongezouten pinda’s
 1 el sesamzaad

Instructies

Bereidingswijze
1

Snijd de tofu in plakken. Maak een marinade van de rijstazijn, sojasaus, suiker, sesamolie en de helft van de chilipoeder. Leg de plakken tofu in de marinade en laat 10 min. marineren.

2

Snijd de courgette met behulp van een spirelli tot noedels (of gebruik kant-en-klare courgette spaghetti).

3

Haal de plakken tofu uit de marinade en zet de overgebleven marinade apart. Verhit de zonnebloemolie in een wokpan en wok de gemarineerde tofu in 5 min. krokant. Haal uit de pan en voeg de overgebleven marinade toe aan de pan. Laat 2 min. inkoken en giet in een kommetje. Wok de courgette noedels 2 min. op hoog vuur in dezelfde pan.

4

Snijd de lente-ui in ringen en de limoen in partjes.

5

Verdeel de courgette noedels over twee kommen en garneer met de chili tofu, lente-ui, pinda’s, een partje limoen, resterende chilipeper en wat sesamzaad. Serveer met de ingekookte marinade.

Chili tofu met courgette noedels

Probeer ook eens deze rijstnoedels met runderreepjes!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.