Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Chorizo-garnalenspiezen met bloemkool

Chorizo-garnalenspiezen met bloemkool

Deze spiezen bewijzen dat je vis en vlees ook heel goed kunt combineren. De chorizo-garnalenspiezen worden in dit recept gebakken in een grillpan, maar je kan ze ook makkelijk op de barbecue bereiden. Lekker met kruidige bloemkoolroosjes en een romige puree.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 100 gr kleine bloemkoolroosjes
 1 tl paprikapoeder
 ¼ tl chilipoeder
 ¼ tl komijn
 2 el olijfolie
 100 gr chorizoworst
 6 grote garnalen
 1 bloemkool
 Peper en zout
 2 el ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
 30 ml halfvolle melk
 ½ tl nootmuskaat
 1 citroen
 50 gr Griekse yoghurt, 10% vet
 1 el honing
 1 teentje knoflook
 5 takjes bieslook
 2 takjes peterselie
Extra keukenbenodigdheden
 Keukenmachine

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloemkoolroosjes met de paprikapoeder, chilipoeder, komijn en olijfolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 12 min. krokant in het midden van de oven.

2

Snijd de chorizo in 6 plakken van ongeveer 1 cm dik. Rijg 3 garnalen en 3 plakken chorizoworst om en om op de spies. Herhaal dit met de andere spies.

3

Snijd de bloemkool in grove roosjes en kook in 10 min. gaar in ruim water met een snufje zout. Giet af en maal in een keukenmachine met de boter, halfvolle melk, nootmuskaat, 1 tl zout en ½ tl peper tot een gladde puree.

4

Bak de chorizo garnalenspiezen in een hete grillpan in 10 min. aan beide kanten gaar en goudbruin. Halveer de citroen en gril de halve citroenen aan de binnenkant 5 min. mee.

5

Meng de Griekse yoghurt met de honing. Pers de knoflook uit en hak de bieslook fijn. Meng dit bij de yoghurt en honing tot een dip.

6

Hak de peterselie fijn. Serveer de chorizo garnalenspiesen met de bloemkoolpuree en pikante bloemkoolroosjes. Garneer met de gegrilde citroen, knoflook-yoghurtdip en peterselie.

Ingrediënten

Ingrediënten
 100 gr kleine bloemkoolroosjes
 1 tl paprikapoeder
 ¼ tl chilipoeder
 ¼ tl komijn
 2 el olijfolie
 100 gr chorizoworst
 6 grote garnalen
 1 bloemkool
 Peper en zout
 2 el ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
 30 ml halfvolle melk
 ½ tl nootmuskaat
 1 citroen
 50 gr Griekse yoghurt, 10% vet
 1 el honing
 1 teentje knoflook
 5 takjes bieslook
 2 takjes peterselie
Extra keukenbenodigdheden
 Keukenmachine

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloemkoolroosjes met de paprikapoeder, chilipoeder, komijn en olijfolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 12 min. krokant in het midden van de oven.

2

Snijd de chorizo in 6 plakken van ongeveer 1 cm dik. Rijg 3 garnalen en 3 plakken chorizoworst om en om op de spies. Herhaal dit met de andere spies.

3

Snijd de bloemkool in grove roosjes en kook in 10 min. gaar in ruim water met een snufje zout. Giet af en maal in een keukenmachine met de boter, halfvolle melk, nootmuskaat, 1 tl zout en ½ tl peper tot een gladde puree.

4

Bak de chorizo garnalenspiezen in een hete grillpan in 10 min. aan beide kanten gaar en goudbruin. Halveer de citroen en gril de halve citroenen aan de binnenkant 5 min. mee.

5

Meng de Griekse yoghurt met de honing. Pers de knoflook uit en hak de bieslook fijn. Meng dit bij de yoghurt en honing tot een dip.

6

Hak de peterselie fijn. Serveer de chorizo garnalenspiesen met de bloemkoolpuree en pikante bloemkoolroosjes. Garneer met de gegrilde citroen, knoflook-yoghurtdip en peterselie.

Chorizo-garnalenspiezen met bloemkool

Tip
Geen spiezen in huis? Gebruik dan satéprikkers. Week ze van tevoren in water zodat ze niet verbranden tijdens het bakken.

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Biscardo Rosapasso Pinot Nero Rosato 2020: Dit frisse zomerse gerecht vraagt om een frisse, maar ook volle Rose. Deze Rose uit Italië is een soepele en smaakvolle wijn die gerust door gedronken kan worden na het eten.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.