Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Citroen-maanzaad pancakes

Pancakes met rood fruit en ahornsiroop ken je vast wel. Maar heb je deze variant met citroen-maanzaad al geprobeerd? Deze friszoete pancakes zorgen gegarandeerd voor een goed begin van de dag. Ook heerlijk tijdens een brunch of lunch.

NiveauGemiddeld

Voorziet in10 Porties
Voorbereiding10 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 1 citroen
 250 ml melk
 1 ei
 2 el zonnebloem olie (+ extra om in te bakken)
 140 gr meel
 2 tl baking soda
 2 el suiker
 ½ tl zout
 2 el maanzaad

Bereidingswijze
1

Rasp de schil van de citroen en zet apart. Let op: rasp alleen het gele deel van de citroenschil, het witte gedeelte van de schil is erg bitter. Pers de citroen uit boven een glas.

2

Meng de melk met 2 el citroensap. Laat een paar minuten staan en roer om. De melk wordt iets dikker.

3

Kluts het ei in een kom en voeg de citroenmelk en 2 el zonnebloemolie toe. Roer dit goed door.

4

Zeef het meel, baking soda, suiker en zout boven de kom met het ei/melkmengsel en roer door. Mix daarna nog eens alle ingrediënten goed met elkaar.

5

Voeg het maanzaad toe, roer nog even voorzichtig door en laat het beslag 15 min. rusten. Zo kan de baking soda gaan werken voor extra luchtigheid van de pannenkoekjes.

6

Schenk wat olie in de pan en bak de pancakes ter grootte van 10 cm tot ze goudbruin zijn en er belletjes aan de bovenkant verschijnen. Draai om en bak de andere kant goudbruin in ongeveer 1,5 minuut.

7

Serveer de pancakes met plakjes citroen, de citroenrasp en wat extra maanzaad.

Tip: serveer de pancakes met extra boter, honing of stroop naar keuze.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 citroen
 250 ml melk
 1 ei
 2 el zonnebloem olie (+ extra om in te bakken)
 140 gr meel
 2 tl baking soda
 2 el suiker
 ½ tl zout
 2 el maanzaad

Instructies

Bereidingswijze
1

Rasp de schil van de citroen en zet apart. Let op: rasp alleen het gele deel van de citroenschil, het witte gedeelte van de schil is erg bitter. Pers de citroen uit boven een glas.

2

Meng de melk met 2 el citroensap. Laat een paar minuten staan en roer om. De melk wordt iets dikker.

3

Kluts het ei in een kom en voeg de citroenmelk en 2 el zonnebloemolie toe. Roer dit goed door.

4

Zeef het meel, baking soda, suiker en zout boven de kom met het ei/melkmengsel en roer door. Mix daarna nog eens alle ingrediënten goed met elkaar.

5

Voeg het maanzaad toe, roer nog even voorzichtig door en laat het beslag 15 min. rusten. Zo kan de baking soda gaan werken voor extra luchtigheid van de pannenkoekjes.

6

Schenk wat olie in de pan en bak de pancakes ter grootte van 10 cm tot ze goudbruin zijn en er belletjes aan de bovenkant verschijnen. Draai om en bak de andere kant goudbruin in ongeveer 1,5 minuut.

7

Serveer de pancakes met plakjes citroen, de citroenrasp en wat extra maanzaad.

Tip: serveer de pancakes met extra boter, honing of stroop naar keuze.

Citroen-maanzaad pancakes

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.