Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Citroengras visspiesjes met noedelsalade

Citroengras visspiesjes met noedelsalade

In dit recept dient het citroengras als spies, waardoor de smaak goed wordt opgenomen in de vis. Combineer de spies met een salade van glasnoedels, komkommer en een zelfgemaakte dressing voor een complete maaltijd.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 2 tenen knoflook
 1 cm gember, geschild
 1 el vissaus
 3 el sojasaus
 5 takjes koriander
 ½ rode peper
 3 el limoensap
 500 gr kabeljauwfilet
 4 stengels citroengras
 150 gr glasnoedels
 2 el pindakaas
 1 el water
 1 el chilisaus
 1 komkommer
 3 lente-uitjes
 20 gr gezouten pinda's

Bereidingswijze
1

Hak in een keukenmachine de knoflook, gember, vissaus, 1 el sojasaus, koriander, rode peper en 1 el limoensap fijn tot een pasta. Voeg de kabeljauwfilet toe totdat er een gehakt-achtig mengsel ontstaat.

2

Verdeel het kabeljauwmengsel in vieren. Kneed het mengsel om de citroengras stengels. Bak de spiesjes in een hete pan rondom gaar in circa 10 min.

3

Bereid de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water om ervoor te zorgen dat de noedels niet verder garen.

4

Meng de pindakaas, 2 el sojasaus, 2 el limoensap, water en chilisaus tot een dressing.

5

Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Schraap het waterige middenstuk eruit met een lepel en snijd in partjes. Snijd de lente-uien fijn.

6

Meng de noedels met de dressing, komkommer en lente-ui. Hak de pinda’s grof en strooi deze over de noedelsalade.

7

Serveer de citroengras visspiesjes met de noedelsalade.

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 tenen knoflook
 1 cm gember, geschild
 1 el vissaus
 3 el sojasaus
 5 takjes koriander
 ½ rode peper
 3 el limoensap
 500 gr kabeljauwfilet
 4 stengels citroengras
 150 gr glasnoedels
 2 el pindakaas
 1 el water
 1 el chilisaus
 1 komkommer
 3 lente-uitjes
 20 gr gezouten pinda's

Instructies

Bereidingswijze
1

Hak in een keukenmachine de knoflook, gember, vissaus, 1 el sojasaus, koriander, rode peper en 1 el limoensap fijn tot een pasta. Voeg de kabeljauwfilet toe totdat er een gehakt-achtig mengsel ontstaat.

2

Verdeel het kabeljauwmengsel in vieren. Kneed het mengsel om de citroengras stengels. Bak de spiesjes in een hete pan rondom gaar in circa 10 min.

3

Bereid de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water om ervoor te zorgen dat de noedels niet verder garen.

4

Meng de pindakaas, 2 el sojasaus, 2 el limoensap, water en chilisaus tot een dressing.

5

Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Schraap het waterige middenstuk eruit met een lepel en snijd in partjes. Snijd de lente-uien fijn.

6

Meng de noedels met de dressing, komkommer en lente-ui. Hak de pinda’s grof en strooi deze over de noedelsalade.

7

Serveer de citroengras visspiesjes met de noedelsalade.

Citroengras visspiesjes met noedelsalade

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.