Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Citroenrisotto met tonijnsteak

Citroenrisotto met tonijnsteak

Het is zomers genieten met deze frisse citroenrisotto en tonijn! De tonijnsteak wordt kort gegaard, zodat alleen de buitenkant dichtgeschroeid is. Glaasje wijn erbij en de avond kan niet meer stuk.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Totale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 1 sjalot
 1,50 l groentebouillon
 2 el olijfolie
 150 gr risottorijst
 100 ml droge witte wijn
 80 gr groene aspergetips
 50 gr diepvrieserwten
 1 takje salie
 1 citroen
 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
 1 el ongezouten roomboter
 2 takjes peterselie
 2 tonijnsteaks
 Zout en peper
 2 el bakboter
 20 gr rucola

Bereidingswijze
1

Pel en snipper de sjalot. Verwarm de bouillon, deze hoeft niet te koken. Snijd de aspergetips klein.

2

Verwarm olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit hierin de sjalot circa 3 min. Voeg de risottorijst toe en bak 2 min. mee.

3

Voeg de witte wijn toe en laat circa 3 min. koken. Voeg een volle soeplepel bouillon toe aan de risottorijst. Blijf met een houten lepel roeren tot het vocht is opgenomen in de rijst. Voeg nog een soeplepel bouillon toe en blijf roeren. Voeg de aspergetips, erwten en het takje salie toe aan de risotto. Voeg weer een soeplepel bouillon toe.

4

Blijf zo om de 3 à 5 min. een soeplepel bouillon toevoegen en blijf ondertussen roeren. Na circa 20 min. is de risottorijst gaar. Draai het vuur uit. Voeg de rasp en het sap van de citroen, de Parmezaanse kaas, boter en peper toe. Roer tot de boter en kaas is gesmolten. Doe de deksel op de pan en laat staan.

5

Hak de peterselie fijn. Dep de tonijnsteaks droog en breng op smaak met zout en peper. Smelt de bakboter in een koekenpan en bak hierin de tonijnsteaks 2 min. per kant op hoog vuur. Snijd in gelijke plakken.

6

Serveer de citroenrisotto met peterselie, tonijnsteak en rucola.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 sjalot
 1,50 l groentebouillon
 2 el olijfolie
 150 gr risottorijst
 100 ml droge witte wijn
 80 gr groene aspergetips
 50 gr diepvrieserwten
 1 takje salie
 1 citroen
 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
 1 el ongezouten roomboter
 2 takjes peterselie
 2 tonijnsteaks
 Zout en peper
 2 el bakboter
 20 gr rucola

Instructies

Bereidingswijze
1

Pel en snipper de sjalot. Verwarm de bouillon, deze hoeft niet te koken. Snijd de aspergetips klein.

2

Verwarm olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit hierin de sjalot circa 3 min. Voeg de risottorijst toe en bak 2 min. mee.

3

Voeg de witte wijn toe en laat circa 3 min. koken. Voeg een volle soeplepel bouillon toe aan de risottorijst. Blijf met een houten lepel roeren tot het vocht is opgenomen in de rijst. Voeg nog een soeplepel bouillon toe en blijf roeren. Voeg de aspergetips, erwten en het takje salie toe aan de risotto. Voeg weer een soeplepel bouillon toe.

4

Blijf zo om de 3 à 5 min. een soeplepel bouillon toevoegen en blijf ondertussen roeren. Na circa 20 min. is de risottorijst gaar. Draai het vuur uit. Voeg de rasp en het sap van de citroen, de Parmezaanse kaas, boter en peper toe. Roer tot de boter en kaas is gesmolten. Doe de deksel op de pan en laat staan.

5

Hak de peterselie fijn. Dep de tonijnsteaks droog en breng op smaak met zout en peper. Smelt de bakboter in een koekenpan en bak hierin de tonijnsteaks 2 min. per kant op hoog vuur. Snijd in gelijke plakken.

6

Serveer de citroenrisotto met peterselie, tonijnsteak en rucola.

Citroenrisotto met tonijnsteak

Probeer ook eens deze Siciliaanse parelcouscoussalade met tonijnsteak!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.