Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Courgette ravioli met ricotta en geitenkaas

Courgette ravioli met ricotta en geitenkaas

Deze met kaas gevulde courgette ravioli is een droom voor iedere kaasliefhebber! Doordat je de ravioli maakt van courgetteplakjes is dit een heerlijk lichte maaltijd. De zelfgemaakte saus van geroosterde cherrytomaten maakt de maaltijd helemaal af.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding30 minutenKooktijd40 minutenTotale Tijd1 uur 10 minuten

Ingrediënten geroosterde tomatensaus
 500 gr cherrytomaten
 1 sjalot
 2 teentjes knoflook
 1 el olijfolie
 50 ml rode wijn
 1 el balsamicoazijn
 ½ blokje groentebouillon
 ½ tl zwarte peper
 100 ml water
 200 gr trostomaten
Ingrediënten courgette ravioli
 100 gr geitenkaas
 250 gr ricotta
 1 el gedroogde oregano
 ½ tl zwarte peper
 1 tl zout
 1 ½ courgette
 2 el olijfolie
 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
 1 takje basilicum

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de cherrytomaten in partjes. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook. Bak de cherrytomaten 1 min. mee. Blus af met de rode wijn en balsamicoazijn. Voeg het bouillonblokje, de peper en het water toe. Roer door elkaar.

2

Voeg het tomatenmengsel samen met de trostomaten toe aan een ovenschaal en rooster 20 min. in de oven.

3

Prak ondertussen de geitenkaas in een kom. Voeg de ricotta, oregano, peper en het zout toe en roer goed door.

4

Snijd dunne plakken van de courgette met een dunschiller of mandoline. Leg telkens 4 plakken courgette op elkaar, zodat ze in het midden elkaar overlappen (dit ziet er dan uit als een ster). Leg telkens 1 el van het kaasmengsel in het midden en vouw de courgette linten over elkaar om de ravioli dicht te maken. Draai de ravioli om.

5

Haal de ovenschaal uit de oven en leg de courgette ravioli op de tomatensaus. Besprenkel met olijfolie. Bak nog 20 min. in de oven.

6

Haal de schaal uit de oven en serveer met de geraspte Parmezaanse kaas en basilicum. Voeg naar smaak zwarte peper toe.

Ingrediënten

Ingrediënten geroosterde tomatensaus
 500 gr cherrytomaten
 1 sjalot
 2 teentjes knoflook
 1 el olijfolie
 50 ml rode wijn
 1 el balsamicoazijn
 ½ blokje groentebouillon
 ½ tl zwarte peper
 100 ml water
 200 gr trostomaten
Ingrediënten courgette ravioli
 100 gr geitenkaas
 250 gr ricotta
 1 el gedroogde oregano
 ½ tl zwarte peper
 1 tl zout
 1 ½ courgette
 2 el olijfolie
 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
 1 takje basilicum

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de cherrytomaten in partjes. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook. Bak de cherrytomaten 1 min. mee. Blus af met de rode wijn en balsamicoazijn. Voeg het bouillonblokje, de peper en het water toe. Roer door elkaar.

2

Voeg het tomatenmengsel samen met de trostomaten toe aan een ovenschaal en rooster 20 min. in de oven.

3

Prak ondertussen de geitenkaas in een kom. Voeg de ricotta, oregano, peper en het zout toe en roer goed door.

4

Snijd dunne plakken van de courgette met een dunschiller of mandoline. Leg telkens 4 plakken courgette op elkaar, zodat ze in het midden elkaar overlappen (dit ziet er dan uit als een ster). Leg telkens 1 el van het kaasmengsel in het midden en vouw de courgette linten over elkaar om de ravioli dicht te maken. Draai de ravioli om.

5

Haal de ovenschaal uit de oven en leg de courgette ravioli op de tomatensaus. Besprenkel met olijfolie. Bak nog 20 min. in de oven.

6

Haal de schaal uit de oven en serveer met de geraspte Parmezaanse kaas en basilicum. Voeg naar smaak zwarte peper toe.

Courgette ravioli met ricotta en geitenkaas

Tip: Geen fan van geitenkaas? Vervang deze dan door een andere kaas naar keuze.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.