Courgette Ravioli Met Ricotta En Geitenkaas
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Courgette ravioli met ricotta en geitenkaas

Deze met kaas gevulde courgette ravioli is een droom voor iedere kaasliefhebber! Doordat je de ravioli maakt van courgetteplakjes is dit een heerlijk lichte maaltijd. De zelfgemaakte saus van geroosterde cherrytomaten maakt de maaltijd helemaal af.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten geroosterde tomatensaus
Ingrediënten courgette ravioli

Recept courgette ravioli met ricotta en geitenkaas

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 10min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de cherrytomaten in partjes. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook. Bak de cherrytomaten 1 min. mee. Blus af met de rode wijn en balsamicoazijn. Voeg het bouillonblokje, de peper en het water toe. Roer door elkaar.
2
Voeg het tomatenmengsel samen met de trostomaten toe aan een ovenschaal en rooster 20 min. in de oven.
3
Prak ondertussen de geitenkaas in een kom. Voeg de ricotta, oregano, peper en het zout toe en roer goed door.
4
Snijd dunne plakken van de courgette met een dunschiller of mandoline. Leg telkens 4 plakken courgette op elkaar, zodat ze in het midden elkaar overlappen (dit ziet er dan uit als een ster). Leg telkens 1 el van het kaasmengsel in het midden en vouw de courgette linten over elkaar om de ravioli dicht te maken. Draai de ravioli om.
5
Haal de ovenschaal uit de oven en leg de courgette ravioli op de tomatensaus. Besprenkel met olijfolie. Bak nog 20 min. in de oven.
6
Haal de schaal uit de oven en serveer met de geraspte Parmezaanse kaas en basilicum. Voeg naar smaak zwarte peper toe.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?