Courgetti bolognese met burrata

courgetti bolognese

Spaghetti bolognese is een echte klassieker. De traditionele Italiaanse bolognesesaus is afkomstig uit het plaatsje Bologna en wordt gebruikt in het oorspronkelijke recept met gehakt en buikspek (pancetta). Probeer ook eens een vegetarische variant met heerlijke gemarineerde pulled oats waarbij de spaghetti is vervangen door courgetti, oftewel courgetti bolognese!

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 250 gr courgetti
 1 ui
 1 wortel
 ½ aubergine
 ½ paprika
 2 tomaten
 2 el olijfolie
 3 el extra vergine olijfolie
 175 gr pulled oats
 2 teentjes knoflook
 2 el tomatenpuree
 1 tl gedroogde oregano
 1 tl gedroogde tijm
 1 tl gedroogde rozemaijn
 1 snufje chilivlokken
 300 gr tomatensaus
 150 gr burrata
 5 gr verse basillicum
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 Kookpan
 Pan met dikke bodem

Bereidingswijze
1

Kook de courgetti zoals aangegeven staat op de verpakking. Het is ook mogelijk om zelf courgetti te maken, door 1 courgette in dunne pasta slierten te snijden. Snijd intussen de ui fijn en snijd de wortel, aubergine, tomaat en paprika in kleine blokjes.

2

Meng de pulled oats met 2 el olijfolie, oregano, tijm, rozemarijn en chili. Meng dit goed door en laat het even intrekken voordat je het gaat bakken.

3

Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Voeg als de ui glazig begint te worden de wortelblokjes en aubergine toe. Pers de teentjes knoflook uit in de pan en laat al roerend de smaak vrijkomen. Voeg vervolgens de gemarineerde pulled oats en tomatenpuree toe. Breng op smaak met wat peper en zout. Voeg nu de tomaten en paprikablokjes toe. Door deze als laatste toe te voegen behouden ze hun lekkere bite. Voeg na 2 minuten de tomatensaus toe en breng het geheel aan de kook.

4

Giet de verse pasta af en roer de pasta door de bolognesesaus. Verdeel de pasta met de saus over twee borden en top het geheel af met verse basilicum, burrata en kleine druppeltjes extra vergine olijfolie voor de smaak.

Ingrediënten

Ingrediënten
 250 gr courgetti
 1 ui
 1 wortel
 ½ aubergine
 ½ paprika
 2 tomaten
 2 el olijfolie
 3 el extra vergine olijfolie
 175 gr pulled oats
 2 teentjes knoflook
 2 el tomatenpuree
 1 tl gedroogde oregano
 1 tl gedroogde tijm
 1 tl gedroogde rozemaijn
 1 snufje chilivlokken
 300 gr tomatensaus
 150 gr burrata
 5 gr verse basillicum
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 Kookpan
 Pan met dikke bodem

Instructies

Bereidingswijze
1

Kook de courgetti zoals aangegeven staat op de verpakking. Het is ook mogelijk om zelf courgetti te maken, door 1 courgette in dunne pasta slierten te snijden. Snijd intussen de ui fijn en snijd de wortel, aubergine, tomaat en paprika in kleine blokjes.

2

Meng de pulled oats met 2 el olijfolie, oregano, tijm, rozemarijn en chili. Meng dit goed door en laat het even intrekken voordat je het gaat bakken.

3

Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Voeg als de ui glazig begint te worden de wortelblokjes en aubergine toe. Pers de teentjes knoflook uit in de pan en laat al roerend de smaak vrijkomen. Voeg vervolgens de gemarineerde pulled oats en tomatenpuree toe. Breng op smaak met wat peper en zout. Voeg nu de tomaten en paprikablokjes toe. Door deze als laatste toe te voegen behouden ze hun lekkere bite. Voeg na 2 minuten de tomatensaus toe en breng het geheel aan de kook.

4

Giet de verse pasta af en roer de pasta door de bolognesesaus. Verdeel de pasta met de saus over twee borden en top het geheel af met verse basilicum, burrata en kleine druppeltjes extra vergine olijfolie voor de smaak.

Courgetti bolognese met burrata

Toch liever spaghetti in plaats van courgetti? Klik dan hier voor onze vegetarische spaghetti bolognese!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.