Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Couscous met gerookte kip en avocadosaus

Couscous met gerookte kip

Wij zijn dol op couscous, omdat je er eindeloos mee kan variëren. Bovendien zet je het binnen een handomdraai op tafel. Deze keer met gerookte kip en een romige avocadosaus. 

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 250 gr cherrytomaten
 5 gr verse munt
 4 el olijfolie
 2 el natuurazijn
 Peper
 10 gr gember (ongeveer 1 cm)
 1 teentje knoflook
 2 avodado's
 Sap van 1 limoen
 200 ml kokosmelk
 ½ bleekselderij
 400 gr snijbonen
 250 gr gerookte kipreepjes
 300 gr couscous
 1 kippenbouillonblokje

Bereidingswijze
1

Halveer de cherrytomaten en hak de munt fijn. Meng 2 el olijfolie, 2 el azijn met peper en munt en voeg de tomaten toe.

2

Schil de gember en rasp fijn. Hak de knoflook fijn. Schil de avocado’s en mix in een blender met limoensap, kokosmelk, gember en knoflook. Mix het geheel tot een gladde saus en breng op smaak met peper.

3

Was de bleekselderij en snijd in dunne plakjes. Verhit in een wokpan 2 el olijfolie en wok de snijbonen 5 min. Voeg de bleekselderij toe en bak nog 7 min mee.

4

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg het bouillonblokje toe aan het water waarin je de couscous welt.

5

Voeg de kipreepjes en avocadosaus toe aan de wok en verwarm 1 min mee.
Als de saus te dik is, leng dan aan met 50 à 100 ml water. Roer de couscous los met een vork en serveer met de groente, kip, avocadosaus en tomatensalade.

Ingrediënten

Ingrediënten
 250 gr cherrytomaten
 5 gr verse munt
 4 el olijfolie
 2 el natuurazijn
 Peper
 10 gr gember (ongeveer 1 cm)
 1 teentje knoflook
 2 avodado's
 Sap van 1 limoen
 200 ml kokosmelk
 ½ bleekselderij
 400 gr snijbonen
 250 gr gerookte kipreepjes
 300 gr couscous
 1 kippenbouillonblokje

Instructies

Bereidingswijze
1

Halveer de cherrytomaten en hak de munt fijn. Meng 2 el olijfolie, 2 el azijn met peper en munt en voeg de tomaten toe.

2

Schil de gember en rasp fijn. Hak de knoflook fijn. Schil de avocado’s en mix in een blender met limoensap, kokosmelk, gember en knoflook. Mix het geheel tot een gladde saus en breng op smaak met peper.

3

Was de bleekselderij en snijd in dunne plakjes. Verhit in een wokpan 2 el olijfolie en wok de snijbonen 5 min. Voeg de bleekselderij toe en bak nog 7 min mee.

4

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg het bouillonblokje toe aan het water waarin je de couscous welt.

5

Voeg de kipreepjes en avocadosaus toe aan de wok en verwarm 1 min mee.
Als de saus te dik is, leng dan aan met 50 à 100 ml water. Roer de couscous los met een vork en serveer met de groente, kip, avocadosaus en tomatensalade.

Couscous met gerookte kip en avocadosaus

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.