Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Couscoussalade met mayonaise

Deze couscousalade met Heinz Seriously Good Mayonaise is een heerlijke romige basissalade waar je nog van alles aan kan toevoegen. Voeg bijvoorbeeld gegrilde courgette, tomaat en aubergine toe voor je dagelijkse portie groente. Of serveer als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue.

NiveauBeginner

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd15 minuten

Ingrediënten
 400 ml water
 1 groentebouillonblokje
 200 gr couscous
 2 el olijfolie
 50 gr gemengde noten
 10 gr bieslook
 10 gr peterselie
 ½ citroen
 75 ml Heinz Seriously Good Mayonaise
 50 gr crème fraîche
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 Pan
 Koekenpan
 Kommetje

Bereidingswijze
1

Breng het water met een groentebouillonblokje aan de kook. Doe de couscous in een kom, giet de bouillon erbij en dek af. Laat 5 minuten staan, maak los met een vork en roer de olijfolie erdoor.

2

Rooster de noten in een droge koekenpan in 3 minuten goudbruin, zet apart. Hak de bieslook en peterselie fijn en rasp de citroenschil. Zorg ervoor dat je alleen het gele van de schil gebruikt, het witte is bitterder en veel minder smaakvol.

3

Meng de lauwwarme couscous met de mayonaise, crème fraîche, peterselie, bieslook en citroenrasp. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

4

Serveer de couscoussalade met de gehakte noten. De salade is zowel koud als (lauw)warm heerlijk.

Ingrediënten

Ingrediënten
 400 ml water
 1 groentebouillonblokje
 200 gr couscous
 2 el olijfolie
 50 gr gemengde noten
 10 gr bieslook
 10 gr peterselie
 ½ citroen
 75 ml Heinz Seriously Good Mayonaise
 50 gr crème fraîche
 Peper en zout
Keukenbenodigdheden
 Pan
 Koekenpan
 Kommetje

Instructies

Bereidingswijze
1

Breng het water met een groentebouillonblokje aan de kook. Doe de couscous in een kom, giet de bouillon erbij en dek af. Laat 5 minuten staan, maak los met een vork en roer de olijfolie erdoor.

2

Rooster de noten in een droge koekenpan in 3 minuten goudbruin, zet apart. Hak de bieslook en peterselie fijn en rasp de citroenschil. Zorg ervoor dat je alleen het gele van de schil gebruikt, het witte is bitterder en veel minder smaakvol.

3

Meng de lauwwarme couscous met de mayonaise, crème fraîche, peterselie, bieslook en citroenrasp. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

4

Serveer de couscoussalade met de gehakte noten. De salade is zowel koud als (lauw)warm heerlijk.

Couscoussalade met Heinz Seriously Good Mayonaise

Houd je van couscous? Bekijk hier een aantal van onze couscous recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.