Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Dé snelste manier om gember te schillen

gember schillen

Je houdt ervan of je houdt er niet van: gember. Een specerij met een vrij sterke smaak, waar de meeste mensen een duidelijk mening over hebben. Maar of je gember nou lekker vindt of niet, deze specerij is ontzettend gezond! Daarnaast zijn er een tal van gerechten waarin gember een lekkere toevoeging is! Niet alleen in maaltijden, maar ook in drankjes wordt gember regelmatig gebruikt. Denk maar eens aan gemberthee. Maar gember schillen, hoe doe je dat?

Gember schillen doe je zo

Je zult wel denken, gember kun je toch gewoon schillen met een aardappelschilmesje? Gember kun je inderdaad ook prima schillen zoals je een aardappel schilt. Maar als het makkelijker kan, waarom zou je dan moeilijk doen?!

Een nóg makkelijkere en veiligere manier van gember schillen, is een lepel gebruiken. De rand van een lepel is namelijk scherp genoeg om de schil van de gember af te krijgen, maar niet zo scherp dat je in je vingers kunt snijden als je uitschiet. Dit klusje kun je dus zelfs aan je kinderen overlaten als ze willen helpen met koken.

Geschilde gember in gerechten
Er zijn ontzettend veel gerechten én dranken waarin je deze specerij kunt verwerken. Bij drankjes kun je denken aan gemberbier, ginger ale en gemberthee. Daarnaast kun je gember toevoegen aan veel maaltijden, zoals soepen en salades.

Wil je deze techniek voor het schillen van gember meteen een keertje uitproberen? Dan hebben wij hét perfecte gerecht voor jou om deze specerij in te verwerken! In onze heerlijke ramen met gember en kabeljauwflakes zorgt de specerij voor een geweldige smaaktoevoeging. Als je van gember houdt, is dit zeker een aanrader!

Houd onze Instagram in de gaten voor nóg meer handige kook- / keukentips! Wil je alle Tips & Tricks terugkijken? Deze vind je bewaard terug onder de hoogtepunten op onze Instagram pagina.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.