Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Kleur in de keuken: eetbare bloemen

Kleur in de keuken: eetbare bloemen

Yes, het is weer lente! We kijken weer uit naar zonnige dagen, kleurrijke bloemen en frisse lentegeuren. Ook in de keuken is het tijd om de lente te vieren! Eetbare bloemen op je bord is dé leukste foodtrend van dit moment en past helemaal in de lentesferen. Maar welke bloemen zijn geschikt om te eten? En hoe verwerk je ze in een gerecht? Je leest het hier!

Welke bloemen zijn eetbaar?
Voordat je aan de slag gaat met onze recepten is het natuurlijk handig om te weten welke bloemen eetbaar zijn. Niet alle bloemen zijn even lekker, sommige bloemen hebben een bittere smaak. Veel gegeten bloemsoorten zijn viooltjes, lavendel, Oost-Indische kers, calendula, courgettebloemen en anjers. Viooltjes doen het dankzij de neutrale smaak goed als decoratie op vrijwel ieder gerecht, terwijl lavendel veel gebruikt wordt in bakrecepten. Tegenwoordig zijn deze bloemen gewoon verkrijgbaar in de supermarkt.

Tip: spoel de bloemen niet af voordat je ze toevoegt. Zo blijven ze het mooist!

Flower spring rolls
Een rolletje vol plezier, dat zijn deze flower spring rolls! De kleurrijke vulling wordt extra vrolijk dankzij de eetbare bloemen. Een lust voor het oog, maar ook zeker voor de smaakpapillen. Ontzettend leuk om op tafel te zetten tijdens een borrel, chic diner of uitgebreide lunch.

Pappardelle met rucola pesto en eetbare bloemen
Dat eetbare bloemen de perfecte finishing touch zijn, bewijst deze pasta wel. De pappardelle breng je op smaak met een zelfgemaakte pesto van rucola en courgette. De groene pasta krijgt extra kleur dankzij de gezellige bloemetjes. Heb jij ooit eerder zo’n gezellige pasta op tafel gezet?

Zelfgemaakte kruidenboter
Niets is zo lekker als een vers broodje met kruidenboter. Of toch wel? Jazeker, met deze zelfgemaakte kruidenboter! Het maken van kruidenboter is eigenlijk heel makkelijk, snel én extra lekker! Met verse kruiden en eetbare bloemen staat deze kruidenboter bovendien ook nog eens heel leuk op tafel.

Fleurige focaccia
Eetbare bloemen, maar dan net even anders! Deze zelfgemaakte focaccia decoreer je met verse bieslook, aspergetips en rode ui. Zo ontstaat er een gezellig boeket op het heerlijke Italiaanse brood!

Zet jij de (eetbare) bloemetjes buiten? 
Naast onze recepten zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om je maaltijd op te vrolijken met eetbare bloemen. Als decoratie op een frisse salade, een goed belegd broodje of een prachtige taart: het kan allemaal!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.